http://3.bp.blogspot.com/-gs9oE3SMKEM/UVu_aiczB3I/AAAAAAABz34/9A2M8xCW-XE/s1600/%CE%94%CE%A5%CE%9F+-+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF2.jpgΠραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00 στο δημαρχείο Κοζάνης συνάντηση μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Διάσωσης της σκήτης του Αγίου Νικάνορα με το δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα. Παραβρέθηκαν οι Ευάγγελος Σιαμπανόπουλος, Αχιλλέας Μπούντας, Αχιλλέας Ντοβόλης, Αργύρης Παφίλης, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος και εκ μέρους του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης ο Γραμματέας Βασίλης Αποστόλου.

Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα της περιοχής σχετικά με τη λίμνη του Ιλαρίωνα, όπως η προστασία της σκήτης, η αποκατάσταση της πεζογέφυρας  που συνδέει την Ελάτη με τη Μονή του Αγίου Νικάνορα, η προσβασιμότητα της λίμνης με κατασκευή περιφερειακής οδού, η τουριστική αξιοποίησή της, η ανάδειξη και η προβολή του Μπούρινου ως παγκόσμιου γεωλογικού φαινομένου, η πραγματοποίηση ημερίδας το Φθινόπωρο με  τα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα του τόπου μας όπως μπουχάρια Μικροβάλτου, πετρώματα Μπούρινου, λίμνη Ιλαρίωνα, Μονή Αγίου Νικάνορος.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Μονή Τορνικίου, Μονή Ευαγγελίστριας στη Μπουνάσια με έτος κτίσης το 1148, αρχαιολογικός τόπος Διπόρου θα αποτελέσουν έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Ακόμη τέθηκε το θέμα λειτουργίας της αρχαιολογικής συλλογής Κοζάνης επί της οδού Δημοκρατίας καθότι εκεί φυλάσσονται σημαντικά προχριστιανικά αρχαιολογικά ευρήματα της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής, όπως το αρχαιότερο εργαλείο της Ελλάδας ο αμυγδαλόσχημος παλαιολιθικός πέλεκυς του Παλαιοκάστρου   ηλικίας 100.000 χρόνων που και εδώ η λειτουργία  του, μαζί με το Ιστορικό-Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών, το καμπαναριό, τον Άγιο Νικόλαο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το αρχοντικό του Λασσάνη, το Μουσείο της Σύγχρονης Ιστορίας, θα αναβαθμίσει την τουριστική επισκεψιμότητα της Κοζάνης.

Βασίλης Αποστόλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.