Και τη διεθνή προβολή της ως χειμερινού τουριστικού προορισμού…

Στις 28 Μαρτίου 2013, ο βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση στην Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με θέμα «Προσέλκυση χειμερινών τουριστών στην Ελλάδα και διεθνής προβολή της ως χειμερινού τουριστικού προορισμού».

Ο τουρισμός αποτελεί σταθερά για τη χώρα μας το σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης και το κύριο μέσο προβολής της Ελλάδας διεθνώς. Σ’ αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία η συμβολή του τουρισμού με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την ανάκαμψη της οικονομίας. Στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας οι τουρίστες μπορούν να συνδυάσουν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες και να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα. Επίσης η ύπαρξη ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών προδιαγραφών ευνοεί τη φιλοξενία και διοργάνωση διεθνών συνεδρίων. Ωστόσοη προσέλευση ξένων τουριστών δεν είναι η αναμενόμενη.

Για την προβολή της χώρας μας διεθνώς είναι απαραίτητη η δημιουργία ιστοσελίδας που θα παρέχει στους επίδοξους επισκέπτες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την οργάνωση του ταξιδιού τους και η δυναμικότερη προβολή της Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές ιστοσελίδες, με μικρό κόστος και πολλά οφέλη.
Ερωτήθηκε η κ. Υπουργός σε ποιες σχετικές ενέργειες έχει προβεί ή πρόκειται να προβεί για την περαιτέρω προβολή των χειμερινών προορισμών και την προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα. Τέλος, τι ποσοστό από τη διεθνή διαφημιστική καμπάνια έχει δοθεί για την προβολή των χειμερινών τουριστικών προορισμών της χώρας.

Γραφείο Τύπου

Τιμολέοντα Κοψαχείλη
Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.