Η γνωριμία της Μαρίας Παπαγεωργίου με τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη κρατάει χρόνια, από την δεύτερη ακρόαση της Μικρής Άρκτου και ακόμα παλαιότερα.

Ενώσανε τις μουσικές τους ανησυχίες δισκογραφικά με την πρώτη τους δουλειά «Όμορφοι και ηττημένοι» το 2010 και συνεχίζουν την ανιδιοτελή συνεργασία τους, εξελίσσοντας βέβαια τον ήχο τους στο δεύτερο cd, το οποίο κυκλοφορεί ήδη και έχει τίτλο «Άβουλο θεριό».

Ως δημιουργός των στίχων και της μουσικής ο Αλέξανδρος δίνει μια περιγραφή στην πρώτη σελίδα του ένθετου:

«Στη μέση αυτού του δρόμου, στέκομαι σαν άβουλο θεριό κι είναι απ’ την μια τα πλήθη, αγριεμένα που με περιέχουν κι απ’ την άλλη πάλι εγώ (σαν το παλιό τραγούδι) κι εσύ.
Εσύ έρωτα κι αγάπη, εσύ σύντροφε, εσύ περιπέτεια της μιας βραδιάς με τα μισόλογα και τις επίμονες ερωτήσεις, με τις πισώπλατες μαχαιριές σου και τα κενά που προσπαθείς απεγνωσμένα να μπαλώσεις.
Κι εγώ, με τις αμφιβολίες μου, να περιμένω τα θαύματα από έναν Χριστό με τις δικές μου αδυναμίες και να μετράω στα δάχτυλα του ενός χεριού τις εξαιρέσεις στη ζωή μου.
Εσύ, εγώ, εμείς, αυτοί. Άλλοτε άβουλοι, άλλοτε θεριά, άλλοτε και τα δύο
». Α. Ε.

Το «Άβουλο θεριό» περιέχει εννιά τραγούδια, που σκοπό έχουν να εξερευνήσουν την γυναικεία ψυχολογία σε σχέση με τον έρωτα, την κοινωνία, αλλά και τον εαυτό της.

Ένας συνδυασμός ήχων, που σκοπό έχουν να αναδείξουν τους στίχους, έτσι ώστε να δώσουν έμφαση στον λόγο-σε αυτό, άλλωστε, συνηγορεί και συνδράμει τα μέγιστα με την ερμηνεία της η Μαρία Παπαγεωργίου.

Οι εναλλαγές πετυχημένες τόσο μεταξύ κλαρινέτου και πιάνου στα τραγούδια « Στη μέση του δρόμου», «Πισώπλατα», όσο και της τρομπέτας με το πιάνο στο «Αμφιβολία». Υπάρχουν τζαζ διαθέσεις, χωρίς να χαρακτηρίζουν όλο το cd. Πολύ όμορφη μπαλάντα είναι το ομότιτλο, εκρηκτικό με ξεσπάσματα είναι το τραγούδι «Μισόλογα» στο οποίο υπάρχει ντουέτο των δυο βασικών πρωταγωνιστών(τραγουδοποιού-ερμηνεύτριας), το μπουζούκι κάνει την εμφάνιση του σε ένα διάλογο με την τρομπέτα στο «Θαύματα», πολύ καλή η παρουσία της Εύας Ατματζίδου με τις κιθάρες της στο «Τι είμαι για σένα», «Αμφιβολία».

Βέβαια αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μουσικούς, όπως και στους υπογράφοντες Μαρία Παπαγεωργίου – Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη που επιμελήθηκαν τις ενορχηστρώσεις, γιατί κατάφεραν να ηχογραφηθούν live (ως προς τα βασικά όργανα, πιάνο, τύμπανα, μπάσο) μετά από αρκετές πρόβες, με εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Τα τραγούδια γράφτηκαν  ως επί το πλείστον τα τελευταία δύο χρόνια και βασίστηκαν κατά κύριο λόγο, τόσο στη φωνή, όσο και στην ιδιοσυγκρασία της Μαρίας.
Το εικαστικό (Art work) μέρος του cd  έγινε από την  Ελευθερία Άνθη και την Φαίδρα Χάρδα και κυκλοφορεί από την PHONOGRAPH.


Λίστα τραγουδιών

1.       Στη μέση αυτού του δρόμου
2.       Αμφιβολία
3.       Πισώπλατα
4.       Άβουλο Θεριό
5.       Μισόλογα
6.       Θαύματα
7.       Τι είμαι για σένα
8.       Η ζωή μετρά τις εξαιρέσεις
9.       Μπαλώνω κενά

Σάκης Ιντζεβίδης

Σάκης Ιντζεβίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.