Το αφεντικό τρελάθηκε!
Η Ferrari μοιράζει... εκατομμύρια!

Οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι της Ferrari πέρα από το μηνιάτικο που έλαβαν την Παρασκευή 29/3, πήραν και ένα φάκελο με 3 επιπλέον μισθούς ως μπόνους για τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία 3 χρόνια (2010 – 2012). Μέσα στον Απρίλιο θα δουν τον λογαριασμό τους να φουσκώνει κι άλλο καθώς τους περιμένει κι άλλο μπόνους!

Για να μιλήσουμε με αριθμούς: ένας νέος υπάλληλος της εταιρείας ξεκινά με βασικό μισθό 1.500 ευρώ. Σήμερα, εισέπραξε επιπλέον 4.500 ευρώ, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα θα εξοφληθεί για το μπόνους ανταγωνιστικότητας, όπερ και σημαίνει άλλα 4.000 ευρώ.

«Η εταιρεία μας έκλεισε το 2012 με αποτελέσματα ρεκόρ μετά από μια τριετία συνεχούς ανάπτυξης», έγραψε ο πρόεδρος της Ferrari σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους. «Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική εργασία που έχετε κάνει, ποιοτική και ποσοτική. Στην παρούσα εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, με πολλές εταιρείες του κλάδου να αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία, χάρη σε εσάς, είμαστε μια πολύ ωραία εξαίρεση, μια εταιρεία που παράγει όλο και περισσότερα μοντέλα και η οποία αναγνωρίζεται ως μια μεγάλη μάρκα παντού. Ας συνεχίσουμε έτσι, χάρη σε όλους εσάς για ό, τι έχετε κάνει μέχρι τώρα και ειδικά για το όλα όσα θα κάνετε στο μέλλον».

Στην ίδια επιστολή, ο Montezemolo έθεσε την πρόκληση για ένα ακόμη μπόνους που θα αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της τριετίας 2013 – 2015.

Όταν ένας υπάλληλος είναι ευχαριστημένος από τις συνθήκες εργασίας, γνωρίζει ότι αποτελεί υπολογίσιμη μονάδα για την εκάστοτε εταιρεία και πως ο κόπος του αναγνωρίζεται και ανταμείβεται, δίνει τον καλύτερό του εαυτό για τον εργοδότη του. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται περίεργα και εξωπραγματικά, ωστόσο αποτελούν βασικές αρχές του σύγχρονου management, οι οποίες φυσικά και εφαρμόζονται σε σοβαρές εταιρείες/επιχειρήσεις.

Μένιος Κατής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.