Αγωνιστής για τον τόπο, την πατρίδα, τη ΝΔ – Σήμερα η κηδεία του

Θ. Νάκος: Αγωνιστής για τον τόπο, την πατρίδα, τη ΝΔΒαθιά θλίψη στον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο ο αναπάντεχος θάνατος του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Αθανάσιου Νάκου.

Στις αρχές Μαρτίου ο Αθανάσιος Νάκος είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς διπλού μπάι-πας, όμως λίγες ημέρες μετά παρουσίασε μετεγχειρητική επιπλοκή από το αναπνευστικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δυστυχώς η καρδιά του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής δεν άντεξε και ο βουλευτής Μαγνησίας κατέληξε την Πέμπτη 28 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο αγωνιστής, ο φίλος, ο σεμνός άνθρωπος

O Θανάσης Νάκος γεννήθηκε στον Βόλο τον Ιανουάριο του 1950 και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Εργάστηκε αρχικά στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με αναπτυξιακές μελέτες και μελέτες υδραυλικών έργων και στη συνέχεια στον Βόλο, όπου δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή οικοδομικών και βιομηχανικών έργων.

Το 1986 ξεκινά η ενασχόλησή του με τα κοινά καθώς εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός σύμβουλος στο Βόλο με τη ΝΔ. Θαυμαστής του Κωνσταντίνου Καραμανλή διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρηγίλλης.

Το 1990 υπέβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος Βόλου και συγκέντρωσε 45,5% των ψήφων των συμπολιτών του, ενώ 3 χρόνια αργότερα εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία.

Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009 επανεκλεγόταν πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.

Ο Κώστας Καραμανλής είχε αξιολογήσει ότι ήταν ένας άνθρωπος με ιδιαίτερο κριτήριο στην πολιτική. Είχε την ικανότητα να εντοπίζει τις κακοτοπιές και να αναδεικνύει θέματα από την καθημερρινότητα των πολιτών.

Γι’ αυτό και όταν συγκρότησε την κυβέρνησή του, ανέθεσε στον Θεσσαλό πολιτικό τη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών με αρμοδιότητες σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο Κώστας Καραμανλής ποτέ δεν ξέχασε την έντονη δραστηριότητα του Θανάση Νάκου και την αποκαλούμενη “Ομάδα των Λοχαγών” για την ανάδειξή του στην προεδρία της ΝΔ το 1997.

Ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε τον εκλιπών από τις τάξεις της νεολαίας της ΝΔ και είχε παρακολουθήσει από το 1986 τις πολιτικές μάχες που έδωσε για την ιδιαίτερη πατρίδα του το Βόλο και γενικότερα τη Μαγνησία. Σήμερα θα δώσει και ο ίδιος το “παρών” στην κηδεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 1990 ο Θανάσης Νάκος εκλέχτηκε Δήμαρχος Βόλου και μάλιστα με ποσοστό 45,5%.

Αυτή την αγάπη του για τη Μαγνησία δεν την έκρυψε ούτε μετά το 1993 όπότε εξελέγη βουλευτής της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς σεβόταν πάντα τον Θανάση Νάκο γιατί ήταν θεσμικός και δεν είχε εμπλακεί ποτέ σε ίντριγκες. Πάντα προέτασε την ενότητα της ΝΔ.

“Είμαστε η παράταξη που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχει ιστορία 60 ετών στον πολιτικό βίο της χώρας και αποτελεί τη φωνή του μεσαίου χώρου και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της Ελλάδας”, είχε δηλώσει ο Θανάσης Νάκος.

Σήμερα η κηδεία

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον πολυαγαπημένο του Βόλο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του Αθανάσιου Νάκου.

Η σημαία στο Κοινοβούλιο κυματίζει μεσίστια, ενώ όλοι οι βουλευτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή για γτον πρόωρο χαμό του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής.

 

www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.