Ο αθλητικός νόμος 4049/12 στο άρθρο 22 ορίζει πως -από τον Σεπτέμβριο του 2013- θα μπορεί να ασκείται ποινική δίωξη κατά του ιδιοκτήτη ή του χρήστη αθλητικής εγκατάστασης που λειτουργεί χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις

Ο αθλητικός νόμος 4049/12 στο άρθρο 22 ορίζει πως -από τον Σεπτέμβριο του 2013- θα μπορεί να ασκείται ποινική δίωξη κατά του ιδιοκτήτη ή του χρήστη αθλητικής εγκατάστασης που λειτουργεί χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις,

Ελλείψεις διαπιστώθηκε πως υπάρχουν σε μια σειρά από γήπεδα και αθλητικούς χώρους της χώρας, μετά από τη συνάντηση των Αθλητικών Εισαγγελέων Χαράλαμπου Λακαφώση και Άρη Κορέα με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τους προέδρους των Επιτροπών Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Χώρων και Εγκαταστάσεων.

Στόχος της συνάντησης ήταν να επισημανθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στους αθλητικούς χώρους που δεν έχουν ακόμα εναρμονιστεί με τις επιταγές του νέου αθλητικού νόμου (4049/2012). Διαπιστώθηκε πως πολλοί αθλητικοί χώροι λειτουργούν χωρίς άδεια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε σχέση με αυτά που ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος.

Ειδικότερα καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επιτροπές και ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών. Οι Εισαγγελείς επεσήμαναν ότι με την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του αθλητικού νόμου, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την τέλεση αθλητικών διοργανώσεων σε εγκαταστάσεις που δε διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Οι κ. Λακαφώσης και Κορέας ζήτησαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να αποστείλουν αναλυτική κατάσταση των αθλητικών χώρων που δε διαθέτουν άδεια στην Περιφέρεια Αττικής και να καταγραφούν οι λόγοι μη χορήγησης των αδειών.

Ο αθλητικός νόμος 4049/12 στο άρθρο 22 ορίζει πως -από τον Σεπτέμβριο του 2013- θα μπορεί να ασκείται ποινική δίωξη κατά του ιδιοκτήτη ή του χρήστη αθλητικής εγκατάστασης που λειτουργεί χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, αλλά και του προέδρου του αθλητικού σωματείου που επιτρέπει τη διενέργεια αθλητικών δραστηριοτήτων στους χώρους αυτούς. Μάλιστα προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματικό πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

«Ο νομοθέτης έδωσε ένα γενναίο περιθώριο στα σωματεία και τις αρμόδιες επιτροπές να συμμορφωθούν.» τονίζουν εισαγγελικές πηγές. «Ο νόμος 4049 ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2012 και δόθηκε μεγάλο περιθώριο στους αρμόδιους να συμπληρώσουν τυχόν ελλείψεις. Παρόλο λοιπόν που πρέπει μέχρι τον Αύγουστο όλοι οι αθλητικοί χώροι να τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν προσαρμοστεί.»

Ελλείψεις έχουν διαπιστωθεί ακόμα και στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας, όπως το Ο.Α.Κ.Α. Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως οι ελλείψεις μπορεί να είναι τυπικές και να οφείλονται σε αναμονή εγγράφων και εκκρεμοτήτων.

Οι αθλητικοί εισαγγελείς έχουν σχηματίσει ήδη από το προηγούμενο έτος δικογραφίες, προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών για σχετικά ζητήματα εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων.

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.