Συνάντηση Σαμαρά - Ρουπακιώτη για την ενίσχυση των φυλακώνΜε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με δική του πρωτοβουλία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ.Ρουπακιώτης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την κατάσταση των φυλακών (αριθμός κρατουμένων, ασφάλεια φυλακών, κ.λπ.), ενώ παράλληλα θα ζητήσει να ενισχυθούν τα κονδύλια του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να γίνουν προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, να ενισχυθούν οι υπάρχουσες φυλακές από πλευράς ασφαλείας (σκοπιές, κάμερες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, τοποθέτηση εναερίων συρμάτων για να μην είναι δυνατή η προσέγγιση ελικοπτέρων, κ.λπ.).

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, επίσης, από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης θα ζητηθεί να κατασκευαστεί μια φυλακή υψίστης ασφαλείας ή μια από τις υπάρχουσες να μετατραπεί σε υψίστης ασφαλείας.

Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης θα αναφέρει ότι οι τεχνικές, ο εξοπλισμός και οι κατασκευές των φυλακών, όπως και οι τρόποι φρούρησής τους είναι πλέον ξεπερασμένοι και υπολείπονται κατά πολύ των μεθόδων που ακολουθεί το οργανωμένο έγκλημα στην χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.