Είσοδος των ΕΚΑΜ στις φυλακές Τρικάλων - Δύο τραυματίες φρουροί

Ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ έχουν εισέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Τρικάλων, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση, μετά την οργανωμένη απόπειρα απόδρασης που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Έντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν από την φυλακή Τρικάλων έπειτα από την ολονύχτια μάχη μεταξύ κρατουμένων και φρουρών. Η καταμέτρηση των κρατουμένων έγινε το πρωί του Σαββάτου μετά την είσοδο των ΕΚΑΜ στην φυλακή. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δραπέτες είναι όλοι καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις ελέγχουν αν υπάρχουν κρατουμένοι με όπλα που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους και αναζητήσουν πιθανόν κρυμμένο οπλισμό.

Η οργανωμένη απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με πυροβολισμούς και τρεις τραυματίες εξωτερικούς φρουρούς, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Οι δυο από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς που πυροβολήθηκαν από τους κρατούμενους χειρουργήθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Η κατάσταση του 40χρονου που είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του 37χρονου που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ο τρίτος φρουρός είχε τραυματιστεί επιπόλαια και απλώς του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Και οι δύο έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις πρώτες ώρες, έως και δέκα κρατούμενοι από την τρίτη πτέρυγα των φυλακών έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν την εξωτερική φρουρά.

Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από αυτοκίνητο συνεργών των κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν.

Μετά την απόπειρα απόδρασης επικράτησε αναταραχή στις φυλακές και κρατούμενοι είχαν ανέβει στην ταράτσα.

Η ταυτόχρονη επίθεση κατά των ανδρών της εξωτερικής φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος από τους κρατούμενους στην ταράτσα και από τουλάχιστον έξι συνεργούς τους που έφτασαν σε διαφορετικά σημεία κοντά στον εξωτερικό τοίχο με ένα άσπρο βαν και ένα αγροτικό φορτηγάκι, ήταν αντιπερισπασμός. Στόχος ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε Αλβανούς βαρυποινίτες να δραπετεύσουν πηδώντας στον εξωτερικό χώρο των φυλακών με αυτοσχέδια σχοινιά που είχαν φτιάξει με λωρίδες από σεντόνια! Ενώ η αρχική πληροφορία ήταν ότι δραπέτευσαν τέσσερις ή πέντε Αλβανοί, η πρωινή καταμέτρηση προκάλεσε σοκ αφού έγινε σαφές ότι συνολικά έντεκα ήταν οι κρατούμενοι που κατάφεραν να αποδράσουν!

Παράλληλα με τις έρευνες των κομάντος της ΕΚΑΜ, άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν τους κάλυκες από τις εκατοντάδες σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν, οι οποίοι θα σταλούν στα ειδικά εργαστήρια για να εντοπιστούν δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία θα αποκαλύψουν ποιοι χρησιμοποίησαν τον οπλισμό.

Όλα δείχνουν ότι τα όπλα βρέθηκαν στα χέρια των Αλβανών στις 24 Φεβρουαρίου, πιθανότατα μέσα σε ένα σάκο που είχαν ρίξει στο προαύλιο των φυλακών οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού κατά τη διάρκεια της απόπειράς τους να τον απελευθερώσουν με ελικόπτερο. Η αναστάτωση που επικρατούσε τότε, έδωσε την ευκαιρία στους αλλοδαπούς να κρύψουν τον οπλισμό με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την απόδραση των βαρυποινιτών ομοεθνών τους.

Στις 24 Φεβρουαρίου σημειώθηκε στις φυλακές Τρικάλων η επεισοδιακή απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού, κατά την οποία δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ των φρουρών και του βαρυποινίτη και των συνεργών του.

ΤΟ ΒΗΜΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε ακόμη: Ανατριχιαστικό βίντεο από τον «πόλεμο» στις φυλακές Τρικάλων – «Γάζωσαν» τους φρουρούς – Πληροφορίες για 5 αποδράσεις (Video)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.