Η αρχή έγινε με τον Ανδρέα Δημητρέλο και η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος…- Διάψευση Νικολαΐδη για το ένταλμα
Στον ανακριτή ο Ανδρ. ΔημητρέλοςΟ οικονομικός εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και ζητάει την σύλληψη όλων των προέδρων της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004, μεταξύ των οποίων και του Ντέμη Νικολαϊδη για χρέη προς το Δημόσιο.

Η αρχή έγινε με τον Ανδρέα Δημητρέλο, τον άνθρωπο που έχει το δικαίωμα της υπογραφής στην ΠΑΕ ΑΕΚ και διατηρεί τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου. Ο Δημητρέλος συνελήφθη για χρέη ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πρόκειται στην ουσία για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ, για τα οποία φέρει ευθύνη ο Δημητρέλος από την στιγμή που έχει το δικαίωμα της υπογραφής. Ο Δημητρέλος, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης, παρουσιάστηκε στον αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε, όπως προβλέπεται στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η ίδια διαδικασία αναμένεται να γίνει και με τους υπόλοιπους προέδρους της ΑΕΚ ή καλύτερα τους ανθρώπους που είχαν το δικαίωμα υπογραφής τα τελευταία 11 χρόνια…

Δηλαδή, ο οικονομικός εισαγγελέας έχει στείλει έγγραφο στην Αστυνομία και ζητάει την σύλληψή τους κι αυτοί με την σειρά τους είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν ενώπιον των Αρχών μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η Αστυνομία, όπως συνηθίζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν δημοσιοποίησε το όνομα του συλληφθέντος, απλά στην ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόκειται για σύλληψη 54χρονου ημεδαπού που είναι διευθύνων σύμβουλος σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Το εντυπωσιακό πάντως στην ανακοίνωση είναι το συνολικό χρέος της ΠΑΕ ΑΕΚ που ξεπερνάει τα 170 εκατομμύρια ευρώ που προφανώς υπολογίζονται πριν από την ρύθμιση του άρθρου 44.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθη, σήμερα (21-3-2013) το πρωί, 54χρονος ημεδαπός, ως διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 170.865.122,00 ευρώ».

Διαψεύδει το ένταλμα σύλληψης του ο Ντέμης Νικολαΐδης

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20120516/low/pegasus_LARGE_t_1041_105700135.JPGΗ πλευρά του πρώην πρόεδρου της ΑΕΚ ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης (21/3) πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως ένταλμα σύλληψης του για χρέη της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ προς το Δημόσιο.

Βέβαια, οι ισορροπίες και οι αλήθειες σε τέτοια θέματα είναι λεπτές και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να αλλάξουν. Ετσι δεν αποκλείεται να υπάρχει ή να υπάρξει ένταλμα και για τον άλλοτε άσο της «Ενωσης», ο οποίος δήλωνε στο περιβάλλον έτοιμος να δώσει εξηγήσεις ανεξάρτητα από το τι θα πει η Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την Εισαγγελία, άλλωστε, έχει ήδη δοθεί παραγγελία από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ώστε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης προς τους πρώην προέδρους της ΠΑΕ ΑΕΚ απ” το 2004 ως σήμερα. Συγκεκριμένα, λεγόταν πως είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις διώξεων των πρώην προέδρων της ΠΑΕ, αφού κάποιοι διώκονται για μη καταβολή ΦΠΑ, δηλαδή για κακουργηματική πράξη (τουλάχιστον δύο πρόεδροι) και κάποιοι άλλοι για πλημμέλημα.

Επί της ουσίας, ο Νικολαΐδης βάσει των όσων έλεγε, έθετε εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Παρουσιαζόταν έτοιμος να απολογηθεί για το τι συνέβαινε το διάστημα που διοικούσε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος την ΠΑΕ. Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριζε πως επί των ημερών του η ΑΕΚ ήταν τακτική στις πληρωμές της στο Δημόσιο και δεν υπήρξαν εκκρεμότητες για την επόμενη διοίκηση.

www.sentragoal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.