Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχτηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με στόχο να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, να το γνωρίσει, να μάθει για τις λειτουργίες του, τη μεγάλη σημασία του για την ανθρώπινη επιβίωση και να τον ευαισθητοποιήσει για την προστασία του.

Ένα σημαντικό αγαθό της φύσης, με πολύπλευρη προσφορά για την ίδια μας τη ζωή, που εκτός των άλλων ευεργετικών του λειτουργιών ( διατήρηση υδατικών αποθεμάτων, οικολογικής ισορροπίας, σταθερότητας του κλίματος κλπ), συμβάλει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου, έχει ανάγκη από ευαισθητοποιημένους πολίτες όλο το χρόνο, από όποια θέση και αν κατέχουν και όχι από απλούς παρατηρητές, ιδιαίτερα σήμερα με τις τεράστιες περιβαλλοντικές και κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται καθημερινά.

Ο τόπος μας είναι ευλογημένος από τη φύση, καταπράσινος με πλούσια και μοναδική ποικιλία δασών, υδάτινους πόρους, τον πανέμορφο Εθνικό Δρυμό της «Βάλια Κάλντα», με σπάνιας ομορφιάς φυτική και ζωική ζωή.
Οφείλουμε αυτό το ανεκτίμητο δώρο της φύσης να το σεβαστούμε, να το προστατέψουμε ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο και καθαρό περιβάλλον.

Τα Δάση αποτελούν εθνική κληρονομιά και η προστασία τους αφορά όλους μας. Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει και ημέρα αποφάσεων για ένα καλύτερο παρόν και ένα ελπιδοφόρο αύριο για τα δάση και τον άνθρωπο.

Γραφείο Δημάρχου Γρεβενών

Δημοσθένη Κουπτσίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.