Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: «Ιστορία, πολιτισμός, ήθη-έθιμα, παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μου»…

20 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών Ε1΄τάξη          Γρεβενά, 20 Μαρτίου 2013

http://4.bp.blogspot.com/-9_ORLAKBUFQ/UUmVIWfjzwI/AAAAAAABxeI/5-UEmBdjykk/s1600/1.jpgΤο πρώτο τμήμα της Πέμπτης τάξης (Ε1΄) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών  την Παρασκευή 15 Μαρτίου   στο  πλαίσιο της  δραστηριότητας «Ιστορία, πολιτισμός, ήθη-έθιμα, παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μου», πραγματοποιήθηκε σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype η πρώτη τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια του  προγράμματος etwinning (ηλεκτρονικής αδελφοποίησης)  με το Δημοτικό Σχολείο  Grundschule Lindenberg της Γερμανίας. Σ’ αυτήν οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να μιλήσουν μεταξύ τους (στα ελληνικά μίλησαν οι μαθητές του Γερμανικού Σχολείου και στα γερμανικά οι μαθητές του σχολείου μας), μίλησαν ακόμη οι διευθυντές των σχολείων και οι δάσκαλοι των δύο τάξεων και η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με δύο τραγουδάκια στα Γερμανικά από τους μαθητές και των δύο σχολείων.

http://3.bp.blogspot.com/-iVDQOex_gq4/UUmVLNmHmaI/AAAAAAABxeU/ZlIF8VkIDGo/s1600/__________.JPG

Είχε προηγηθεί αποστολή παρουσίασης (power point) με φωτογραφίες και πληροφορίες των μαθητών. Η εκδήλωση, τέλος, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Επίσης θέλουμε να ανακοινώσουμε ότι στο πρόγραμμά μας θα συμμετέχει  και το σχολείο élémentaire de Chevrier, CHEVRIER, από τη Γαλλία.

http://3.bp.blogspot.com/-2SotzeRAtGc/UUmVLIk51SI/AAAAAAABxeQ/XcHKnkThIjU/s1600/DSC01895.JPG

Περισσότερα, καθώς και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας 2dim-greven.gre.sch.gr

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της τάξης

Ο δάσκαλος της τάξης

Αργύριος Καραλιόλιος

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2013 at 16:31 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply