Με τέτοιες νίκες, δεν φοβάται για την παραμονή του!

Στο χέρι του…Ο Πλατανιάς με τον κόσμο στο πλευρό του, πήρε την νίκη 2-1 κόντρα στον Πανιώνιο και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και το άγχος της σωτηρίας.

Τετέ και Αναστασάκος τα γκολ των Κρητικών, που ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι και πήγαν στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού. Για τους Νεοσμυνιώτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αραβίδης και ναι μεν έχασαν, ωστόσο έχουν ασφάλεια έξι βαθμών από τον προτελευταίο Άρη.

Το ματς

Οι Κρητικοί μπήκαν πιο αποφασισμένοι για θετικό αποτέλεσμα και από την αρχή του παιχνιδιού πίεζαν για κάποιο τέρμα. Αφού λοιπόν ο Αγκιλέρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαννακόπουλο με δυνατή κεφαλιά, ήρθε και το δοκάρι να σταματήσει τον Πλατανιά! Με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στον αγώνα, ο Γιάννου έκανε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Ωστόσο, οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν δείξει ήδη… τα δόντια τους.

Έτσι, στο 20’ ήρθε το γκολ για τον Πλατανιά μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους στα Περιβόλια. Ο Μπέλιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Τετέ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Πανιωνίου «έγραψε» το 1-0. Η… γκαντεμιά χτύπησε εις διπλούν τους Νεοσμυρνιώτες. Γιατί αρχικά ο Καμπάνταης δεν κατάφερε να ισοφαρίσει σε τετ-α-τετ φάτσα με τον Κηπουρό, ενώ μετά από ένα λεπτό ζήτησε αλλαγή, λόγω τραυματισμού. Ο επιθετικός μονόλογος των Κρητικών συνεχίστηκε, με τον Γιαννακόπουλο να κρατάει το σκορ στο 1-0, αφού απέκρουσε εντυπωσιακά τόσο το σουτ του Κάλαϊτζιτς, όσο και του Κανακούδη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξίσου δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Μπέλιτς να μην βρίσκει στόχο από κοντά για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Και αφού δεν μπόρεσαν σε αρκετές ευκαιρίες οι Κρητικοί να κάνουν το 2-0, ήρθε η τιμωρία και το 1-1 από τον Πανιώνιο. Ο Οκόγιε στο 56’ έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Πλατανιά, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή την κάθετη στον Αραβίδη, ο οποίος απέφυγε τον Ποτουρίδη και με ωραίο σουτ ισοφάρισε για τους Νεοσμυρνιώτες.

Τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι ουσιαστικά, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έψαχναν κυρίως το γκολ. Και τελικά η πίεση και η αποφασιστικότητά τους, τους δικαίωσε. Στο 76’, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ναζλίδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακόπουλου, προτού ο Αναστασάκος στο ριμπάουντ και προ κενής εστίας σημείωσε το 2-1 και δώσει εκ νέου προβάδισμα στους νεοφώτιστους. Το τελευταίοα τέταρτο ολοκληρώθηκε χωρίς πολλές συγκινήσεις, με τον Πλατανιά να κρατάει εύκολα το υπέρ του 2-1 και να κάνει από τα πιο αποφασιστικά βήματα για την παραμονή του.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (46’ Κουρτεσιώτης), Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Τετέ, Κάλαϊτζιτς (72’ Ναζλίδης), Γιάννου, Μπέλιτς (75 Μιρτσέτα), Αναστασάκος

Στον πάγκο: Ζαλούντοκ, Στόλερ, Γιακουμάκης, Δέντσας

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Παντίδος, Κολοβός, Τόσκας (46’ Μενδρινός), Γουνδουλάκης, Ρόκας, Αραβίδης, Καμπάνταης (24’ Οκόγιε)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Παναγιωτούδης, Κουλουχέρης, Κοντοχρήστος, Γανωτής

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.