Καμαρώστε τον!

Καμαρώστε τον!Με κορυφαίο και σκόρερ του πρώτου γκολ τον Καμαρά, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ο Βούκιτς το άλλο τέρμα. Με δέκα τελείωσαν οι «πράσινοι» λόγω αποβολής του Σο.

Καλύτεροι από την αρχή του αγώνα οι Θεσσαλονικείς, έφτασαν δίκαια στη νίκη και συνεχίζουν να μάχονται για τη δεύτερη θέση και την… pole position των πλέι οφ.

Λίγα πράγματα από τον Παναθηναϊκό που έπαιξε με σχεδόν πειραματική ενδεκάδα και αμυντικούς προσανατολισμούς από το… «καλησπέρα» και ακόμα λιγότερα από τη στιγμή που η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Καμαρά. Συνθήματα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία και κατά του Δώνη από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Το ματς

Παρά το γεγονός ότι τα… απόνερα της υπόθεσης Γκαρσία έφτασαν μέχρι την Τούμπα (με αποδοκιμασίες κατά του Δώνη και συνθήματα υπέρ του Ουρουγουανού) οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έδειξαν διόλου επηρεασμένοι.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι βλέποντας την ομάδα του Φάμπρι να έχει «παραλύσει» -εν μέρει και λόγω της πειραματικής ενδεκάδας που παρατάχθηκε στη Θεσσαλονίκη- από την αρχή έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι.

Μπορεί να μην δημιούργησαν τη μεγάλη φάση, όμως έδειχναν πως αν μια ομάδα μπορούσε να φτάσει στο γκολ, αυτή θα ήταν ο «Δικέφαλος του Βορρά». Μαυρίας και Σισοκό δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί από τα πλάγια δίνοντας τη δυνατότητα στον Φάμπρι να φωνάζει (!) και στους Κωνσταντινίδη και Λίνο να βοηθούν τους Καμαρά (κυρίως) και Ολίσε να ντουμπλάρουν τα κατά συνθήκη αντίπαλα μπακ, αφού ούτε ο Τριανταφυλλόπουλος ούτε ο Μαρίνος έπαιζαν στη φυσική τους θέση και να δημιουργούν μπόλικα προβλήματα.

Προβλήματα που έγιναν ακόμη περισσότερα για το «τριφύλλι» όταν αποβλήθηκε ο μοναδικός… κανονικός αμυντικός χαφ, δηλαδή ο Σο, αφήνοντας τους Ζέκα και Καζιγιάμα να παλεύουν με πολύ περισσότερους αντιπάλους. Άλλωστε, ακόμη και πριν την αποβολή, η αδυναμία των «πρασίνων» να πιέσουν, επέτρεπε στον αεικίνητο Λόρενς αλλά και τον… στόπερ Κατσουράνη να ανεβαίνουν και να φτιάχνουν παιχνίδι.

Η αλλαγή των αριθμητικών ισορροπιών ήταν προάγγελος και για την εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Με διπλή ζώνη άμυνας οι «πράσινοι» αρκέστηκαν να αποκρούουν τις επιθέσεις των γηπεδούχων, που –είναι αλήθεια- δεν ήταν και οι πλέον ορθολογικές. Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν τη δυνατότητα να παίξουν γρήγορα, ούτε φυσικά να βρουν οτιδήποτε άλλο μπροστά τους εκτός από μια καλά οργανωμένη και στημένη άμυνα.

Τελικά η λύση ήρθε από τον κορυφαίο παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Αμπντούλ Καμαρά στο 58’ και κάπου εκεί η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Κάτι που απλά επιβεβαιώθηκε οριστικά και αμετάκλητα εννέα λεπτά πριν τη λήξη όταν ο Βούκιτς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη που τον διατηρεί στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και παράλληλα έρχεται σαν τονωτική ένεση παραμονές του ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό και ίσως επουλώσει κάποιες από τις πληγές που άφησε η υπόθεση Γκαρσία.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός μένει στο -3 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και την είσοδό του στα πλέι οφ, αλλά –κακά τα ψέματα- ειδικά για αυτόν τον Παναθηναϊκό με τη σύνθεση που κατέβηκε στην Τούμπα και με δεδομένη την αποβολή του Σο, η ήττα ήταν μάλλον εντός προγράμματος και οι «πράσινοι» από αλλού θα πρέπει να διεκδικήσουν τους βαθμούς που τους χρειάζονται.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (46’ Αποστολόπουλος), Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντελφέλντ, Κάτσε, Λάζαρ (90’ Κίτσιου), Ολίσε (67’ Βούκιτς), Καμαρά, Λόρενς, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Ρομπέρ, Φωτάκης, Κουμάλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (73’ Σπυρόπουλος), Μαρίνος, Σο, Μαυρίας (80’ Φορναρόλι), Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Φιγκερόα (66’ Εσπάρθα).

Στον πάγκο: Καπίνο, Λαγός, Φουρλάνος, Βελάσκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.