Κυριακή 24 Μαρτίου 2013Δείτε την αφίσα

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΓΣ Γρεβενών, προκηρύσσουν αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» 2013 που θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 24 Μαρτίου 2013
  2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Εκκίνηση-Τερματισμός Κεντρική Πλατεία Γρεβενών
  3. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ:   1.000 μ. ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄- Β΄- ΜΙΝΙ  γεννημένοι τα έτη 1998-2004 1.000 μ. ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄- Β΄- ΜΙΝΙ   γεννημένες τα έτη 1998-2004 3.000 μ. ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ γεννημένοι τα έτη 1994-1997 3.000 μ. ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ   γεννημένες τα έτη 1994-1997 6.000 μ. ΑΝΔΡΩΝ   γεννημένοι το έτος 1993 και μεγαλύτεροι    6.000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ γεννημένες το έτος 1993 και μεγαλύτερες
  4. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ:    Θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές-τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Γρεβενών να συμμετέχουν στους αγώνες. 1.000 μ. ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ-ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ  γεννημένοι τα έτη 1998-2004 1.000 μ. ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ-ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ   γεννημένες τα έτη 1998-2004 3.000 μ. ΑΓΟΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ   γεννημένοι τα έτη 1994-1997 3.000 μ. ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ  γεννημένες τα έτη 1994-1997
  5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν οι αθλητές-τριες των σωματείων της δύναμης του ΣΕΓΑΣ αλλά και όλοι οι ελεύθερα αθλούμενοι-νες.
  6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: Θα  γίνονται  στα  γραφεία  της  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας μέχρι την Τετάρτη 20/3/2013, στο ειδικό έντυπο που συνοδεύει την προκήρυξη,  κανονικά συμπληρωμένο, ταχυδρομικώς ή με FAX ή στο email
  7. segas-dm@otenet.gr . Κανένας  αθλητής –αθλήτρια δεν  θα  γίνει δεκτός  χωρίς  Δελτίο. Τις  Δηλώσεις   πρέπει  να  υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του  σωματείου. Ο αριθμός συμμετοχής κατά αγώνισμα είναι  απεριόριστος. Ο εκπρόσωπος του σωματείου κατά την έναρξη των αγώνων, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια αυτών, να έχει μαζί του τα Αθλητικά Δελτία των αθλητών-τριών, για να τα παραδώσει στον Αλυτάρχη των  αγώνων  εφόσον ζητηθούν, θεωρημένα από τον  Γιατρό.  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ-ΝΕΣ: Θα γίνονται στο Γραφείο Συνεργατών του Δήμου Γρεβενών στο τηλέφωνο 24623 50863 και 24623 50862 ή στο FAX 24623 50898 αλλά και την ημέρα των αγώνων από τις 08.30 έως τις 10.00 πριν την έναρξή τους .   ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Οι οριστικές δηλώσεις συμμετοχής για τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ και ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (1.000 μ.) αλλά και για τα ΛΥΚΕΙΑ (3.000 μ.) θα γίνονται επίσης στο Γραφείο Συνεργατών του Δήμου Γρεβενών στο τηλέφωνο 24623 50863 και 24623 50862 ή στο FAX 24623 50898 έως την Τετάρτη 20/3/2013, στο ειδικό έντυπο που συνοδεύει την προκήρυξη.  Οι συνοδοί των σχολείων πρέπει να έχουν μαζί τους συγκεντρωτική κατάσταση των μαθητών τους.    Για να δηλωθούν οι αθλητές-τριες, πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζονται στην αίθουσα κλήσης με το δελτίο ή με την μαθητική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους. Για τους ανήλικους αθλητές-τριες (κάτω των 18 ετών) εάν συμμετέχουν με το σχολείο τους η απόδειξη της ηλικίας  θα γίνεται δεκτή και με τη συγκεντρωτική κατάσταση από το σχολείο τους (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) υπογεγραμμένη από το Διευθυντή και τον συνοδό Κ.Φ.Α.
  8. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: Με  τη  φροντίδα  και  την  ευθύνη  των  Συλλόγων  οι  αθλητές και οι  αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί από  γιατρό πριν  από  τους  αγώνες. Η  πιστοποίηση  της  υγείας  των  αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση  για  την  συμμετοχή  τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή  γίνεται στο  πίσω  μέρος  του  Δελτίου  του  αθλητή-τριας και το  οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Αγροτικό Ιατρείο ή Υγειονομική Στρατιωτική Μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. ιατρούς. Το Δελτίο Υγείας ισχύει για ένα [1] έτος από τη θεώρησή του.    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ-ΝΕΣ: Θα πρέπει να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση που συνοδεύει την προκήρυξη όπου θα αναφέρεται ότι αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.
  9. ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους-τες νικητές-τριες όλων των κατηγοριών, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα. Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.
  10. ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:
  11. Τα τρία πρώτα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Γρεβενών (1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ θα αναδειχθεί αυτό με το μικρότερο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ, μεταξύ του αριθμού φοιτούντων μαθητών-τριών του στις τάξεις Δ’-Ε’-ΣΤ’ και του αριθμού τερματισάντων μαθητών-τριών του, 2ο το αμέσως επόμενο κ.ο.κ.) θα βραβευθούν, σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Μέγαρο Γρεβενών (ο Δήμος Γρεβενών θα ειδοποιήσει έγκαιρα τα σχολεία για την ημερομηνία της διεξαγωγής της ειδικής τελετής). Ο συντελεστής θα υπολογίζεται ως εξής:    α)Σύνολο φοιτούντων 100, τερματισάντων 80 100/80=1,2      β)Σύνολο φοιτούντων 125, τερματισάντων 95 125/95=1,31      γ)Σύνολο φοιτούντων  82,  τερματισάντων 40  82/40=2,05     Ο ελάχιστος αριθμός τερματισάντων για να βραβευθεί ένα Δημοτικό Σχολείο, είναι συνολικά 30 μαθητές-τριες.http://3.bp.blogspot.com/-PP2XtAdh5rk/UUVqfuURBnI/AAAAAAABxEw/MSgqbz4t-oQ/s1600/img002.jpgΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ
    • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί αγώνων στίβου του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2012-2013.
    • Όλοι οι αθλητές-τριες των σωματείων, πρέπει να φοράνε τη επίσημη στολή των σωματείων τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.
    • Ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα θα ρυθμίζεται από τον ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ και τον ΑΛΥΤΑΡΧΗ των αγώνων, σύμφωνα με τον κανονισμό.
    • Τεχνικοί Υπεύθυνοι των αγώνων ορίζονται οι κ.κ. Αθανάσιος Ελευθεριάδης και Σαράντης Μαρκόπουλος.
    • Οι ανεξάρτητοι αθλητές-τριες και οι μαθητές-τριες των σχολείων που δεν έχουν δελτίο του ΣΕΓΑΣ, πρέπει να έχουν εξετασθεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι οργανωτές δεν έχουν καμιά ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια των αγώνων, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επομένως από τους οργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή-τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες-σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους.
    • ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ: Στους αγώνες θα λειτουργήσει αίθουσα κλήσης και οι αθλητές-τριες είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται πριν την διεξαγωγή των αγώνων για να δηλωθούν και να οριστικοποιηθούν τα πινάκια όλων των αγωνισμάτων τα οποία θα κλείσουν στις 10.00 Στην αίθουσα κλήσης οι εκπρόσωποι των συλλόγων και οι συνοδοί των σχολείων θα μπορούν να δουν τυχόν παραλήψεις (π.χ. δηλώσεις αθλητών αθλητριών που δεν υπάρχουν στην start list κ.α.) απευθυνόμενοι στον τεχνικό υπεύθυνο και στην γραμματεία των αγώνων για να τις διορθώσουν.
    • Παραλαβή αριθμών : Οι αριθμοί των συμμετεχόντων θα παραληφθούν στην αίθουσα κλήσης την ημέρα του αγώνα από την γραμματεία, που θα βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης-τερματισμού του αγώνα, μέχρι τις 10.00.
    • Τους αγωνιζόμενους θα ακολουθεί ασθενοφόρο και όχημα των διοργανωτών για παν ενδεχόμενο.
    • Ο Οργανωτής Σύλλογος ΓΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ είναι υπεύθυνος για την ομαλή και ορθή διεξαγωγή των αγώνων.
    • Αντιπρόσωπος του Δήμου Γρεβενών για οποιαδήποτε πληροφορία-διευκρίνιση είναι ο κ. Σβολιαντόπουλος Αντώνης (τηλ. 6974050837)
    • Μετά το πέρας των αγώνων θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος KID’S ATHLETICS στην πλατεία των Γρεβενών, με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων των Γρεβενών, όπου οι μαθητές-τριες θα γνωρίσουν τα αγωνίσματα του Στίβου και θα βιώσουν μέσω του προγράμματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), το «Kid’s Athletics» (Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά). Σκοπός του προγράμματος είναι να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιγνιδιού, το «Team event for children» (Ομαδικό παιχνίδι για παιδιά). Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) τα αγωνίσματα δρόμου β) τις ρίψεις και γ) τα άλματα. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και θα  είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών. Στο τέλος του προγράμματος θα επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των παιδιών, με την προσφορά αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλες και όλους.
    ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    08.30-10.00 Δηλώσεις συμμετοχής-Παράδοση αριθμών
    10.30 1.000 μ.
    10.40 3.000 μ.
    11.00 6.000 μ.
    12.00 Απονομές επάθλων

    Με αθλητικούς χαιρετισμούς

    Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

    Λαπαρίδης Ιωάννης                     Παναγιώτου Νικόλαος

    Συμμετοχές:
    Δηλώστε συμμετοχή στο γραφείο ειδικών συνεργατών του Δήμου Γρεβενών και στα τηλέφωνα 2452 3 50862 και 2462 3 50863 καθώς και στο κατάστημα JORDAN.
    Οι μαθητές μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα συμμετοχής και πληροφορίες από την διεύθυνση του σχολείου και τους γυμναστές τους.
    Τα αθλητικά σωματεία δηλώνουν τους αθλητές τους στα γραφεία του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο segas-dm@otenet.gr , σύμφωνα και με την προκύρηξη του αγώνα.

Ακούστε τον Πρόεδρο του ΓΣΓ Ιορδάνη Καραϊορδανίδη που μίλησε στον Star-Fm 933

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.