Η μεγαλύτερη τεχνική καινοτομία της Formula 1 εντός του 2013 είναι τα νέα ελαστικά της Pirelli. Ferrari και Mercedes δείχνουν να έχουν ξεκινήσει με το δεξί, αλλά κάλλιστα αυτό μπορεί στη Μελβούρνη να ανατραπεί…

F1 Grand Prix of Australia - Race

Αποτελεί πάγιο κανόνα της Formula 1 όταν οι κανονισμοί παραμένουν σταθεροί οι διαφορές μεταξύ των ομάδων να μειώνονται. Έτσι, στο πρώτο μισό της σεζόν είναι πολύ πιθανό να έχουμε επανάληψη του τι συνέβη στο πρώτο μισό του 2012, με τις Ferrari, Mercedes, Red Bull, McLaren, Lotus, Williams και Sauber πολύ κοντά μεταξύ τους σε ένα πολύ ανακατωμένο «grid».

Κατόπιν, στη διάρκεια της χρονιάς ο ρυθμός εξέλιξης είναι φρενήρης και είναι λογικό να ξεχωρίζουν ομάδες με μεγαλύτερο προϋπολογισμό και μέσα και ομάδες όπως η Sauber να μένουν πίσω.

Η Pirelli, έπειτα από σχετική οδηγία της διοργανώτριας αρχής του Σπορ, Fia (πρόεδρος υπενθυμίζουμε ο Ζαν Τοντ) το 2013 φέρνει νέα λάστιχα τα οποία επίτηδες θα φθείρονται πιο γρήγορα, ώστε να αυξηθεί το θέαμα και οι ανακατατάξεις και θα είναι προσαρμοσμένα σε ανάγκες για πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Τα δύο χειμερινά τεστ, και ιδίως το δεύτερο που διεξήχθη σε δύο φάσεις σε μια πίστα ιδαίτερα απαιτητική και στην οποία διεξάγεται Grand Prix, αυτήν του Μονμελό στη Βαρκελώνη, έδειξαν ότι η Ferrari και η Mercedes έχουν ξεκινήσει «με το δεξί» χωρίς όμως να μπορεί κανείς να υποτιμήσει κάποια από τις προαναφερθείσες.

Η Red Bull έδειξε να έχει προβλήματα με την αξιοποίηση των ελαστικών, αλλά όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, κάλλιστα μπορεί να «κρυβόταν». Στο πρώτο τεστ της Χερέθ η Rb9 διέγραφε τις πιο ακριβείς γραμμές. Η McLaren ξεκίνησε αρκετά καλά, απλά ο Πέρεζ στη Βαρκελώνη διαμαρτυρόταν ότι με αυτά τα λάστιχα μπορεί να πάει κανείς πολύ γρήγορα για δύο γύρους. Ότι δηλαδή το ωφέλιμο φάσμα αξιοποίησης είναι δύο γύροι.

Στη Μελβούρνη αναμένεται να επικρατήσουν ανώτερες θερμοκρασίες και τα δεδομένα να ανατραπούν. Ίδωμεν!…

www.caroto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.