Ερευνες σε σπίτια και σε ενοικιασμένο αυτοκίνητο – Τι οπλισμός βρέθηκε -Τη συνδέουν με την κλοπή οπλισμού των ΜΑΤ το 2005

Ψάχνουν την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία πίσω από τη «γιάφκα» στην οδό Σκυλίτση στα ΕξάρχειαΟ ύποπτος αντιεξουσιαστής είχε ξεχάσει να επιστρέψει νοικιασμένο ΙΧ!

Όπλα και χειροβομβίδες φέρεται να ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε ενοικιασμένο αυτοκίνητο σε ιδιωτικό πάρκινγκ στα Εξάρχεια αλλά και σε διαμέρισμα στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σκυλίτση 4 κοντά στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Παράλληλα έρευνες γίνονται σε σπίτι στη Νίκαια που ανήκει στην οικογένεια του βασικού υπόπτου.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει αν η ανεύρεση του οπλοστασίου σχετίζεται με την ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ευρήματα σχετίζονται με έναν 35χρονο που είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2005 για κλοπή ασπίδων από τα ΜΑΤ. Ο 35χρονος είχε νοικιάσει στις αρχές Μαρτίου το ΙΧ από εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας με τ όνομά του! Ομως δεν το επέστρεψε στον χρόνο που είχε πεί ( περίπου στις 10 Μαρτίου ) με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η ΕΛΑΣ και να αναζητά το ΙΧ που εντοπίστηκε τελικώς στα Εξάρχεια.

Παραμένει άγνωστο ποιο ήταν το σχέδιο του 35χρονου και των συνεργών του.

Για την υπόθεση κλοπής των ασπίδων στα ΜΑΤ είχαν συλληφθεί τρείς συνολικά αντιεξουσιαστές που τελικώς απαλάχθηκαν. Ατομα από την ίδια ευρύτερη ομάδα είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν να συσχετισθούν και με άλλες ενοπλες επιθέσεις την περίοδο 2004-2009 από περιφερειακές οργανώσεις αντάρτικου πόλης όπως η Λαϊκή Επαναστατική Δράση, η Λαϊκή Θέληση κι άλλες, χωρίς να τεκμηριωθεί οτιδήποτε.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο προαναφερόμενος 35χρονος είχε συλληφθεί για ληστεία, τον Ιούνιο του 2005, σε ταμείο φορέα που οργάνωνε φεστιβάλ στη Μαλακάσα. Ακόμη είχε προσαχθεί μαζί με άλλα άτομα, τον Απρίλιο του 2011, για αφισοκόλληση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη-ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά, διαμαρτυρόμενος για τον χειρισμό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Στο ΙΧ βρεθηκαν δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν δύο καλάσνικοφ, με κομμένα κοντάκια, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, τρεις γεμιστήρες καθώς και 800 περίπου σφαίρες.
Ένοικος της πολυκατοικίας ανέφερε στο «Βήμα» ότι «υπάρχει μέσα στην πενταώροφη πολυκατοικία ισχυρή αστυνομική δύναμη και επικρατεί μεγαλη αναστάτωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.