Έλληνα ήρωα” ονομάζει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet τον Χρήστο Κύρογλου, Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία, ο οποίος έσωσε -την Κυριακή- μια τουρκάλα γιαγιά και τα δύο εγγόνια της από πυρκαγιά στη Στουτγάρδη.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε πολυκατοικία της συνοικίας Μπάκνανγκ, κατέκαψε τον δεύτερο όροφο του κτιρίου,ενώ κάηκαν ζωντανοί οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων τα επτά ήταν παιδιά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κύρογλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου Club Merlin που βρίσκεται στην πίσω μεριά της πολυκατοικίας, έσπευσε από τους πρώτους στο φλεγόμενο κτίριο και μπήκε μέσα, αφού πρώτα έσπασε την πόρτα.

Αρχικά βοήθησε τη μητέρα της οικογένειας να βγει από το σπίτι, ωστόσο εκείνη επέστρεψε για να σώσει το 6χρονο παιδί της με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Τελικά, ο Χρ. Κύρογλου έσωσε τη γιαγιά και δύο παιδιά της οικογένειας.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που περιόρισαν την πυρκαγιά και ανέσυραν τους νεκρούς.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο. Επ’ αυτού, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, τόνισε ότι “στο παρελθόν υπήρξαν ενέργειες εμπρησμού σπιτιών Τούρκων στη Γερμανία”.

Ζήτησε, επίσης, από τις γερμανικές Αρχές να κάνουν τα πάντα ώστε να διαλευκανθεί η τραγωδία.

www.nooz.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.