Ακόμη και την  ώρα που το Κονκλάβιο εκλέγει το νέο Πάπα, τα ροζ σκάνδαλα και οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν το Βατικανό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, η Αγία Έδρα έχει «επενδύσει» σε ένα κτίριο αξίας 23 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρώμη, το οποίο διαθέτει τη «μεγαλύτερη gay σάουνα» της Ευρώπης. Το πολυτελές διαμέρισμα απολαμβάνει ο καρδινάλιος Ivan Dias που προΐσταται της Ευαγγελικής Συνόδου των Λαών και συμμετέχει στην εκλογή του Πάπα. Ο 76χρονος «πρίγκιπας της εκκλησίας», όπως τον αποκαλεί η εφημερίδα, μένει σε ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο διαθέτει 12 δωμάτια και βρίσκεται ακριβώς πάνω από το τεράστιο χαμάμ. Στο κτίριο υπάρχουν ακόμη 18 κατοικίες ιερέων του Βατικανού.

Κι όλα αυτά, ενώ η Αγία Έδρα δεν έχει συνέλθει ακόμη από τους ισχυρισμούς ότι ο προηγούμενος Ποντίφικα, ο Βενέδικτος XVI,  παραιτήθηκε εξαιτίας του γκέι λόμπι εντός του Βατικανό. Η εφημερίδα La Repubblica επισημαίνει ότι η παρουσία της «πιο γνωστής γκεί σάουνας της Ιταλίας στις εγκαταστάσεις είναι ντροπή».

Ο Καρδινάλιος Dias, ο οποίος θεωρείται συντηρητικός, ακόμη και με τα σημερινά πρότυπα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, αναμφίβολα έχει συγκλονιστεί από τις αποκαλύψεις, σημειώνει ο Independent. «Δεν είναι γνωστό, ωστόσο, αν ο πρώην αρχιεπίσκοπος της Βομβάης έχει πάει από κάτω για να δώσει τις ευλογίες του στο κλαμπ, δεδομένου ότι πιστεύει πως οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες μπορούν να θεραπευτούν από τις “αφύσικες τάσεις” τους μέσω της “μετανοίας “» γράφει η εφημερίδα.

Η ιστοσελίδα της σάουνας προωθεί μία ειδική βραδιά, με ένα βίντεο στο οποίο ένας τριχωτός άντρας γδύνεται και στη συνέχεια φορά άμφια. Όπως λέει ο Bruno, «ένας τριχωτός, χοντρός πάστορας των ψυχών, ελευθερώνεται με τη μουσική των κληρικών του, παραμένοντας με ένα στρινγκ, επειδή θέλει να εκθέσει το σώμα και την ψυχή του».

Ακόμα μεγαλύτερη αμηχανία προκλήθηκε στην Αγία Έδρα, μετά από δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι χάρη στις γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις που έλαβε  η εκκλησία από την τελευταία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, γλίτωσε σημαντικά ποσά πληρωμών προς το ιταλικό κράτος. Ο καρδινάλιος Ταρσίζιο Μπερτόνε, προσωρινός διοικητής της Αγίας Έδρας, που κρατούσε το πορτοφόλι του Βατικανού κατά την τελευταία περίοδο, ειπώθηκε ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την αγορά του κτιρίου στην 2 Via Carduccio το 2008.

Οι αναγνώστες σε  ιταλικές γκέι ιστοσελίδες έσπευσαν να κάνουν αστεία εις βάρος των καρδιναλίων. Ένας, στην ιστοσελίδα Gay.it, γράφει: «« Ωχ, λάθος πόρτα άνοιξα, νόμιζα ότι ήταν το παρεκκλήσι… Αν δεν μπορείς να πας στη γκέι σάουνα από φόβο μη σε δουν, τι κάνεις με τα εκατομμύρια ευρώ που έχεις κλέψει από τους Ιταλούς; Αγοράζεις την πολυκατοικία με την σάουνα μέσα».

Αntinews.gr από το Independent

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.