Είχαν απειληθεί ξανά οι υπάλληλοι της εταιρείας ταχυμεταφορών για τις συλλήψεις με τα δέματα βόμβες

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 10.20 μμ το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδαμαντος 71 στο  Παγκρατι, στο οποίο την 1η Νοεμβρίου 2010 είχαν συλληφθεί δύο μέλη της«Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιά» όταν είχαν επιχειρήσει να στείλουν δύο δεματα βόμβες.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές  στην είσοδο των γραφείων, στον πρώτο όροφο του κτιρίου και σε δύο σταθμευμένες μοτοσυκλέτες. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες της επίθεσης να  σχετίζονται με την ληστεία στο Βελβεντό ή με πρόσφατη εναπόθεση τεσσάρων τσαντών με εκρηκτικά σε διάφορους στόχους στην  Αθήνα. Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της έρευνας για τη ληστεία στην Κοζάνη είχε βρεθεί κατάλυμα των νέων Πυρήνων, στο Παγκράτι.

Η  σύλληψη των κατηγορούμενων για συμμετοχή στους «Πυρήνε», Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου, τον Νοέμβριο του 2010, έγινε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια υπαλλήλου  της  εταιρείας ταχυμεταφορών. Ενα από τα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα, επρόκειτο να σταλεί στο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Τα άλλα δέματα είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού.  Συνολικά εκείνη την ημέρα είχε σχεδιαστεί να σταλούν 14  δέματα- βόμβες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι  σε βάρος υπαλλήλου της συγκεκριμένης εταιρίας κούριερ είχαν εκτοξευθεί απειλές ενώ της είχε σταλεί και σφαίρα σε μια επιστολή. Επικριτικά σχόλια για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους της εταιρείας κούριερ περιείχε και η επόμενη προκήρυξη της “Συνωμοσίας”.  Οι δύο συλληφθέντες, Αργυρού και Τσακαλος, είχαν επάνω τους ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, δύο τσαντάκια μέσης, τα οποία περιείχαν, το πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες, το δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες. Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες φορούσε περούκα, καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.