Απαιτεί διάλυση της Ευρωζώνης αλλά όχι της Ε.Ε.

Γερμανία: Ιδρύθηκε νέο κόμμα υπέρ της κατάργησης του ευρώ

Ένα νέο κόμμα ίδρυσαν οι αντίπαλοι του ευρώ στη Γερμανία, το οποίο τάσσεται υπέρ της κατάργησης του κοινού νομίσματος της Ευρώπης. Το όνομα του κόμματος είναι «Το εναλλακτικό για τη Γερμανία».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο Κόνραντ Άνταμ που ίδρυσε το κόμμα μαζί με άλλους δημοσιογράφους και ερευνητές, αναφέρει ότι «η αντίθετη άποψη όσον αφορά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν αντανακλάται καθόλου στο γερμανικό κοινοβούλιο».

Όπως σημειώνεται, σε έρευνα του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel τον Ιούλιο, 54% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θεωρούν πως η επένδυση χρηματικών μεγάλων ποσών στη διατήρηση του ευρώ δεν αξίζει πραγματικά.

Η ομάδα απαιτεί την διάλυση της ευρωζώνης αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και μια ανοικτή συζήτηση των στρατηγικών διάσωσης.

«Όλα τα μέρη της Βουλής έχουν ουσιαστικά την ίδια άποψη όσον αφορά τη διάσωση του ευρώ» δήλωσε στη DW o Άνταμ σημειώνοντας ότι «η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι το ποσό που θα έπρεπε να επενδυθεί και πότε».

Όπως αναφέρει «το ευρώ αντιμετωπίζεται ως ιερό και οποιοσδήποτε με διαφορετική άποψη είτε απορρίπτεται ως λαϊκιστής ή ντροπιάζεται. Αυτό δεν είναι σωστό».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ένας στους τέσσερις Γερμανούς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου κάποιο αντιευρωπαϊκό κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται τη Δευτέρα και υπογραμμίζει την αγωνία των γερμανών ψηφοφόρων σχετικά με το κόστος της κρίσης στην ευρωζώνη.

Τα περισσότερα κόμματα στη Γερμανία παραμένουν σταθερά υπέρ του ευρώ παρότι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στα πακέτα διάσωσης που έχουν λάβει χώρες όπως η Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων TNS-Emnid, η οποία διεξήχθη για το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus, το 26% θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να στηρίξει ένα κόμμα που θα επιδίωκε την έξοδο της Γερμανίας από την ευρωζώνη και περίπου τέσσερις στους δέκα Γερμανούς, στην ηλικιακή ομάδα 40-49, θα το πράξουν.

«Αυτό (το αποτέλεσμα) αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει δυναμικό για ένα νέο κόμμα διαμαρτυρίας», δήλωσε στο περιοδικό ο επικεφαλής της Emnid, Πέτερ Σέπνερ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.