«Διπλό» Ευρώπης ο ΠΑΣ στα Πηγάδια επί της Ξάνθης

Γεωργίου… speaking!Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από τη Ξάνθη, καθώς νίκησε την τοπική ομάδα με 1-0, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του ματς, έχασε ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΣ σε μια από τις ξαφνικές αντεπιθέσεις πέτυχε με τον Γεωργίου (69′) το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, παρά τις απουσίες, αφού εκτός αποστολής έμειναν οι Βάλλας, Φλίσκας, Πρίττας και Κομεσίδης. Είχαν την πρωτοβουλία και τον έλεγχο της μπάλας, αλλά ο ΠΑΣ ήταν πολύ επικίνδυνος στις ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Στο 14′ η Ξάνθη έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν από τα δεξιά ο Κολοβέτσιος έχασε τον Μαρίν, ο οποίος έκανε την σέντρα, όμως προτού ο Σολτάνι σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ, ήρθε ο Πάντος κι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 16ο λεπτό ο ΠΑΣ «απάντησε», καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λίλα έπιασε τη καρφωτή κεφαλιά, με τον Λοντίγκιν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 27′ η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντιέ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ταμπάση. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με τη Ξάνθη να είναι ανώτερη, έψαξε περισσότερο το γκολ, όμως στις 2-3 καλές ευκαιρίες που είχε, δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε πιο δυνατά στο ματς και άρχισε να πιέζει την άμυνα του ΠΑΣ, ο οποίος οπισθοχώρησε για να προστατεύσει την εστία του. Στο 49ο λεπτό ο Μαρσελίνιο βγήκε από τα αριστερά, προσπάθησε να πλασάρει τον Ταμπάση, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έκλεισε τον δρόμο κι απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 64′ ο Ταμπάσης είπε και πάλι «όχι» στον Μαρσελίνιο, καθώς ο τελευταίος κέρδισε τις κόντρες, έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ, ωστόσο ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έπεσε εντυπωσιακά κι απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

Η επιθετικότητα της Ξάνθης δεν καρποφόρησε και η ομάδα των Ιωαννίνων σε μια από τις αντεπιθέσεις κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 69′ οι Γιαννιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ιλιτς πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε την σέντρα στον Γεωργίου, ο οποίος μόνος απέναντι στον Λοντίγκιν πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «παγώνοντας» τις κερκίδες.

Στη συνέχεια η Ξάνθη προσπάθησε να συνέλθει από τη «ψυχρολουσία» και να απειλήσει την εστία του Ταμπάση. Ο Ουζουνίδης έβαλε στο παιχνίδι Ονουάτσι και Ράνο, αλλά το σκορ δεν άλλαξε…

Ο διαιτητής Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Βασιλακάκη -Τζημόπουλο, Τσουκαλά, Κεϊτά.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση SKODA Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Παΐτο, Βασιλακάκης (82′ Ράνος), Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν, Μαρσελίνιο (76′ Σμιθ), Σολτάνι (60′ Ονουάτσι), Ντάνι, Μπέρτος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γεωργίου (73′ Βίλα), Λίλα, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (85′ Ντάσιος), Ίλιτς (73′ Κεϊτά).

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.