Ραδιοφωνικά βραβεία Ελλάδος – Κύπρου: Βραβείο για τις «Ποιητικές Νότες»…

Οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας, και συγκεκριμένα όσοι ανήκουμε στο project «H τέχνη του λόγου ταξιδεύει στο ραδιόφωνο μέσω του διαδικτύου», είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στα πρώτα Ραδιοφωνικά Βραβεία Μαθητικού Ραδιοφώνου Ελλάδος – Κύπρου και τη χαρά να κερδίσουμε στην κατηγορία «Πορτρέτα και κοινωνικά προφίλ» του διαγωνισμού.

Το European School Radio, το διαδικτυακό μέσο που φιλοξενεί την εκπομπή μας και είναι το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο, είχε την τιμή να συμμετάσχει ενεργά στα Ραδιοφωνικά Βραβεία Ελλάδος – Κύπρου, την πρώτη τέτοιου είδους διοργάνωση στην Ελλάδα.

Η τελετή της βράβευσης έγινε στις 25 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». Ως κριτήρια της βράβευσης ορίστηκαν οι ψήφοι του κοινού (κατά 50%) και η γνώμη της κριτικής επιτροπής (επίσης κατά 50%), η οποία αποτελούνταν από πανεπιστημιακούς καθηγητές, ηθοποιούς, επιχειρηματίες αλλά και από managers του καλλιτεχνικού χώρου.

Πριν την τελετή, οι συντελεστές του European School Radio διοργάνωσαν πολλές εκδηλώσεις για τους μαθητές. Συγκεκριμένα, γνωστό νεανικό συγκρότημα έδωσε συναυλία στο κέντρο «ΝΟΗΣΙΣ» την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Την επόμενη μέρα όλα τα σχολεία συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο για να δημιουργήσουν πανό και για να γνωριστούν οι μαθητές που συμμετέχουν στο European School Radio μεταξύ τους. Έπειτα, όλοι οι μαθητές μετέβησαν στο Κέντρο Νόησις, όπου παρακολούθησαν δωρεάν προβολή στο Πλανητάριο και εκπαιδευτική 3D ταινία στο Κοσμοθέατρο για τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου.

Το απόγευμα συμμετείχαμε σε ζωντανή αναμετάδοση της τελετής βράβευσης από το χώρο του Νόησις. Παράλληλα, καταφέραμε να μιλήσουμε με τα μέλη της κριτικής επιτροπής και να γνωρίσουμε ανθρώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος. Αυτό είχε και τα τυχερά του… Ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλα τα κορίτσια θαμπωμένα από τη γοητεία και την ομορφιά του έσπευσαν να τον πλησιάσουν. Εκείνος ήταν ευγενικός και καταδεκτικός. Τον ρωτήσαμε για τη ραδιοφωνική εκπομπή μας και φυσικά του ζητήσαμε να βγούμε και μία αναμνηστική φωτογραφία!

Όλη η εκδρομή ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και για εμάς τα παιδιά, αλλά και για τους καθηγητές μας.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, πολύ τις δύο υπεύθυνες καθηγήτριες του project, την κ.Ζαρκάδα Γιάννα και την κ. Λιάμπα Θεοδούλα για τη βοήθειά τους. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Σωκράτη Κουρέλλα για την ευγενική του χορηγία.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η βράβευση δεν ήταν τίποτε παραπάνω για μας από την αναγνώριση των προσπαθειών μας όλη τη χρονιά!

Κάθε εβδομάδα περνούσαμε και περνούμε δύο ώρες σκληρής δουλειάς, αμηχανίας, γέλιου, καβγάδων, οι οποίες όμως μας έμαθαν να επικοινωνούμε με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες μέσα σε ένα πνεύμα συνεννόησης, σεβασμού και αγάπης, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μία σημαντική – για ερασιτέχνες – επιτυχία. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και δε μας πτοούν, γιατί μαθαίνουμε από αυτά. Μέρος της παρέας μας έγιναν και οι καθηγήτριες μας που με κόπο και μεράκι δούλεψαν μαζί μας.

Μη νομίζετε πάντως ότι η προσπάθεια τελειώνει εδώ. Να είστε έτοιμοι για νέες ακροάσεις και εκπλήξεις…

Δείτε φωτογραφίες: (Κλικ για μεγέθυνση)

Εφημερίδα “Αλογόμυγα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.