Ήταν… θέλημα Θεού!

Ήταν… θέλημα Θεού!

Ο ΠΑΟΚ κόντρα σε «Θεούς και Δαίμονες», πήρε με σκορ 2-1 ένα μεγάλο διπλό στα Χανιά απέναντι στον Πλατανιά, παρά το ότι βρέθηκε να αγωνίζεται ακόμη και με εννιά παίκτες.

Και το δίμηνο που έμεινε χωρίς νίκη εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» πήγε στα Χανιά για το διπλό και το πήρε με σκορ 2-1 απέναντι στο Πλατανιά, δεν… μάσησε ούτε όταν έμεινε με εννιά παίκτες ένα τέταρτο πριν το τέλος του αγώνα και τα έβαλε με «Θεούς και Δαίμονες» δείχνοντας ότι το τρίποντο ήταν… θέλημα Θεού.

Οι Θεσσαλονικείς με τον Σαλπιγγίδη να κάνει ό,τι θέλει την αντίπαλη άμυνα να πετυχαίνει μεν τα δύο γκολ για την ομάδα του (3’, 32’), αλλά να αποβάλλεται στο 76’ λόγω άσεμνης χειρονομίας στον τέταρτο διαιτητή.

Οι Χανιώτες στον αντίποδα αν και δέχτηκαν… δώρα από τον ΠΑΟΚ, τόσο από την πλάτη του Ιτάνζ στο 1-1 (24’), όσο και από τις αποβολές, χωρίς όμως, να μπορέσουν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση.

Το ματς

Πριν καλά- καλά προλάβουν οι δύο ομάδες να μπουν στον ρυθμό του αγώνα ο ΠΑΟΚ ευτύχισε να ανοίξει το σκορ και να πάρει κεφάλι στο σκορ από πολύ νωρίς. Στο 3ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Πλατανιά και έκανε από κοντά το 1-0. Ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το σάστισμα των παικτών των γηπεδούχων και πίεσε ώστε να φτάσει και σε ένα δεύτερο τέρμα άμεσα.

Οι προσπάθειές του δεν απέφεραν καρπούς, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς να αρχίζει να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να είναι αυτός που προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 32’ ο Τετέ βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ και η μπάλα πήγε αρχικά στο δοκάρι, στη συνέχεια στην πλάτη του Ιτάνζ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Οι Χανιώτες πήραν τα ηνία του αγώνα, αλλά στο 39’ ο Σαλπιγγίδης έκανε ένα αδύναμο σουτ έξω από την περιοχή, ο Λαζαρίδης δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Με το 2-1 υπέρ του «δικεφάλου του Βορρά» πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Αλλαγή δεδομένων με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς ο Σταφυλλίδης μάρκαρε αντικανονικά τον Λαμπάρθε και δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες. Αυστηρή η κάρτα που δέχτηκε ο αριστερός μπακ του «δικεφάλου του Βορρά». Ο ΠΑΟΚ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι και το υπέρ του σκορ.

Ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν στο 76ο λεπτό, όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε άσεμνη χειρονομία στον βοηθό διαιτητή και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, με τον ΠΑΟΚ να μένει με εννιά παίκτες. Ο Πλατανιάς πίεσε και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 79’, με τον Αργυρόπουλο να κάνει το σουτ και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά ήρθε στο 89’ όταν ο Γιακουμάκης έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Πλατανιάς – ΠΑΟΚ για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (62’ Γιακουάκης), Τετέ, Κάλαιτζιτς, Λαμπάρθε, Μιρτσέτα (46’ Γκονζάλες), Μπέλιτς (72’ Τσιντί), Αναστασάκος

Στον πάγκο: Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Δέντσας

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σταφυλίδης, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Καμαρά (81’ Έτο), Ολίσε (52’ Λίνο), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (52’ Φωτάκης)

Στον πάγκο: Γλύκος, Βούκιτς, Ιντζίδης, Ρομπέρ

Άλκης Κακολύρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.