Δύο σημαντικά γεγονότα
Αγαπητοί μου ,
κρίνω αναγκαίο στα πλαίσια της μεταξύ μας μακρόχρονης  και στέρεας αλληλοεκτίμησης και αγωνιστικής συμπόρευσης, να σας ενημερώσω για δύο εξαιρετικής σημασίας γεγονότα, τα οποία στις ιστορικές, σημερινές συνθήκες έχουν ιδιαίτερη σημασία και θα ήθελα να γνωρίζετε και τα οποία μπορείτε με την υπευθυνότητα που σας διακρίνει να αξιοποιήσετε.

Γεγονός 1ο : Η πρόταση μου προς ψηφοφορία στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση που στο τέλος της ομιλίας  μου, επίσημα από το βήμα του Συνεδρίου, διάβασα προς το σώμα και υπέβαλα γραπτά στο προεδρείο για ψηφοφορία στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας και πολλούς άλλους συνέδρους που μίλησαν ανάλογα, και εντελώς αυθαίρετα  και αντιδεοντολογικά ισοπεδώθηκε από το προεδρείο ήταν επακριβώς η παρακάτω :

” Οι αντιπρόσωποι του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος , 1-3 Μαρτίου συνήλθαν στην Αθήνα, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Αποφασίζουν ότι ο τριετής κύκλος της ύφεσης και
της αποσύνθεσης πρέπει οριστικά να κλείσει.
Αποφασίζουν ότι αυτή η καταστροφική πολιτική για την Πατρίδα, την οικονομία και την κοινωνία πρέπει να αλλάξει ριζικά και να αντικατασταθεί από μία προοδευτική πολιτική ανάκαμψης, ανάπτυξης, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.
Αποφασίσζουν :
1ο. Να αποσυνδεθεί το ΠΑΣΟΚ από τη διαχείρηση αυτής της πολιτικής και να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις με την κυβέρνηση Σαμαρά σε νέο πλαίσιο.
2ο. Να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ και να κλιμακώσει σειρά πρωτοβουλιών στην Ευρώπη και διεθνώς για τον απεγκλωβισμό από το Μνημόνιο και την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών με στόχο μία δίκαιη και θετική νέα συμφωνία για τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και ένα νέο πλαίσιο αλληλεγγύης, ισόρροπης ανάπτυξης και συνοχής για τις προοπτικές της Ευρώπης.
Οι αντιπρόσωποι-σύνεδροι, έλληνες σοσιαλιστές, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν την ενεργή συμμετοχή τους στο μεγάλο και δίκαιο αγώνα όλων των προοδευτικών ανθρώπων της Ευρώπης για μια Ευρώπη της Ανάπτυξης, της Απασχόλησης, του κοινωνικού κράτους και της Αλληλεγγύης.

Για την υποβολή :
Ελευθέριος Τζιόλας
2 Μαρτίου 2013

Γεγονός 2ο : Η μη υποβολή υποψηφιότητας για τη νέα Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ (για πρώτη φορά σέ όλα τα Συνέδρια του).

Αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου (τη δεύτερη ημέρα, 2 Μαρτίου 2013) και την αυθαίρετη, αντιδεοντολογική λειτουργία του προεδρείου με την ΜΗ ψηφοφορία επί της πρότασης μου, όπως επακριβώς παραπάνω παρατίθεται (για τον απεγκλωβισμό απ΄το Μνημόνιο και την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών, την αποσύνδεση από την κυβέρνηση Σαμαρά και την επανατοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής αριστεράς), καθώς, και την απαράδεκτη κατάληξη του Συνεδρίου με τον διαγκωνισμό μερίδων της ηγετικής ομάδας για τη νομή μιας φθαρμένης κομματικής εξουσίας, δήλωσα δημόσια ότι ΔΕΝ θα είμαι, -και ΔΕΝ ήμουν υποψήφιος-,  για τη νέα Κ.Ε.

Υπάρχει κι αξιοπρέπεια !
Στοιχειώδης συνέπεια !

————————————————————————————————-

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν μία κατάλληλη ευκαιρία-συγκυρία και χάθηκε και θάφτηκε…

 

Την αγάπη μου,

Ε.Τζιόλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.