Ο «εμφύλιος πόλεμος» και οι αιματηρές συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων που ξέσπασαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στις φυλακές Γρεβενών, εξελίχτηκε σε εξέγερση, η οποία σημειώθηκε την Πέμπτη(7/3).

Κρατούμενοι από δύο πτέρυγες των φυλακών Φελλίου Γρεβενών κατέλαβαν μία πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος και αρνούνταν να επιστρέψουν στα κελιά τους. Παρενέβη ο διευθυντής των φυλακών που προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Οι στασιαστές κρατούμενοι επέδωσαν υπόμνημα με σειρά αιτημάτων, προτάσσοντας την αποσυμφόρηση των φυλακών. Να σημειωθεί ότι το σωφρονιστικό κατάστημα του Φελλίου Γρεβενών είναι δυναμικότητας 480 κρατουμένων και οι κρατούμενοι φτάνουν τους 800. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να στριμώχνονται στα κελιά δύο – τρεις κρατούμενοι και ορισμένοι να κοιμούνται στο πάτωμα. Επίσης οι κρατούμενοι ζητούν ακόμη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γιατρό στο σωφρονιστικό κατάστημα, βελτίωση του φαγητού, ενώ θέτουν σειρά ζητημάτων σε σχέση με επισκεπτήρια, άδειες κ.λ.π.

Μία ημέρα νωρίτερα είχε σημειωθεί αιματηρό επεισόδιο στη Β΄ πτέρυγα των φυλακών. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο αλλοδαποί κρατούμενοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο Έλληνες  κρατούμενους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας από αυτούς. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στις φυλακές, καθώς τα τραύματά του θεωρήθηκαν επιπόλαια.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε συμπλοκή της προηγούμενης εβδομάδας είχαν τραυματιστεί με μαχαίρι δύο κρατούμενοι, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο αλλοδαπός κρατούμενος που νοσηλευόταν φρουρούμενος πήγε στη τουαλέτα, από όπου επιχείρησε να αποδράσει πηδώντας στο κενό από το παράθυρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Παρ’ όλα αυτά επιτέθηκε στους φρουρούς που επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Να σημειωθεί ότι στα νοσοκομεία Γρεβενών και Καστοριάς νοσηλεύτηκαν το τελευταίο διάστημα πέντε κρατούμενοι οι οποίοι ενεπλάκησαν σε επεισόδια μέσα στις φυλακές.

Χτες, συνεδρίαζε στο σωφρονιστικό κατάστημα του Φελλίου το Συμβούλιο των Φυλακών, παρουσία εισαγγελέα.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.