Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συστάσεις δικαστικών προς όλους για δηλώσεις που αφορούν καταδίκες

8 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Επιβάλλεται να αποφεύγονται»

Με αφορμή τις καταδικαστικές αποφάσεις για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο και τους άλλους εμπλεκόμενους, όπως και για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις, οι οποίες «υπερβαίνουν τα ακραία όρια της δημόσιας κριτικής των δικαστικών αποφάσεων, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες».

Ακόμη, η Ένωση επαναλαμβάνει ότι «ο κάθε Έλληνας πολίτης, και κυρίως οι μετέχοντες στο δημόσιο βίο της χώρας, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι, όταν αναφέρονται σε δικαστικές αποφάσεις».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Δηλώσεις, οι οποίες αποδοκιμάζουν ή επικροτούν τις δικαστικές αποφάσεις, ανάλογα με το εάν αυτές είναι ή όχι κατά περίπτωση αρεστές, επιβάλλεται να αποφεύγονται, τουλάχιστον μέχρι την αμετάκλητη κρίση τους, διότι εκλαμβάνονται ευλόγως αφενός μεν ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, κατά ευθεία παράβαση του Συντάγματος, αφετέρου δε ως προσπάθεια κλονισμού της εμπιστοσύνης των πολιτών, προς την αμεροληψία και την ανεξαρτησία των Δικαστών η οποία (ανεξαρτησία) αποτελεί το θεμέλιο του Κράτους Δικαίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2013 at 19:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply