Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μέχρι 30 Απριλίου οι δηλώσεις για τις μη κερδοσκοπικές εταιρείες

8 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Παράταση στην προθεσμία υποβολής για τα νομικά πρόσωπα της εν λόγω κατηγορίας

Μέχρι 30 Απριλίου οι δηλώσεις για τις μη κερδοσκοπικές εταιρείες

Παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου 2013 η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παρ. 2 του άρθρου 101 του ΚΦΕ, παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου 2013.

Σημειώνεται πως κάθε νομικό πρόσωπο του άρθρου 101 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υποχρεούται να υποβάλλει δήλωση φόρου εισοδήματος στον αρμόδιο προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας.

Επίσης σε υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος υποχρεούνται και τα αλλοδαπά νομικά πρόσωπα που έχουν στην κυριότητα τους ακίνητο στην Ελλάδα, ανεξάρτητα αν προκύπτει ή όχι εισόδημα από αυτό.

Η δήλωση από τα νομικά πρόσωπα υποβάλλεται με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδομών μέχρι τη δέκατη (10η) ημέρα του πέμπτου μήνα από την ημερομηνία λήξης της διαχειριστικής περιόδου, για τα εισοδήματα που απόκτησαν μέσα σε αυτήν.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να μεταφέρεται ειδικά για τις ημεδαπές ανώνυμες εταιρίες η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας που ορίζεται πιο πάνω και η υποβολή της δήλωσης να γίνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του νομικού προσώπου.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2013 at 15:31 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply