Στο Μπούζιος της Βραζιλίας

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Βύρων Κοκκαλάνης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας RS:X στο Μπούζιος της Βραζιλίας.

Ο 27χρονος Έλληνας πρωταθλητής και έκτος Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, έδωσε μεγάλη μάχη για το μετάλλιο με τον Βραζιλιάνο Μπίμπα και τον Ισραηλινό Νίμροντ Μασιάχ, αφού οι τρεις τους ισοβαθμούσαν με 41 βαθμούς ποινής μέχρι το Medal Race.

Σε σύνολο 66 σκαφών και μετά από 11 ιστιοδρομίες ο 6ος ολυμπιονίκης του Λονδίνου και τρεις φορές αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης συγκέντρωσε 49 βαθμούς και εξασφάλισε το μετάλλιο στην τελευταία ιστιοδρομία που τερμάτισε 8ος.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Κοκκαλάνης δήλωσε: «Ήταν δύσκολος αγώνας. Έπρεπε να παλέψω με τον Μπίμπα και αυτή τη φορά ήταν η σειρά μου. Γνώριζα καλά πως θα τα έδινε όλα για την τρίτη θέση, οπότε ο στόχος μου ήταν να τερματίσω μπροστά του. Είχα πολλά προβλήματα πέρυσι, έχασα στο τέλος το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μόλις για ένα βαθμό, οπότε ήταν η μέρα μου».

Ο Βρετανός Νικ Ντέμπσεϊ, αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, κατέκτησε το χρυσό και έγινε ο πρώτος με δύο παγκόσμια χρυσά στην κατηγορία, ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ρίσελμπεργκε, πήρε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Η τελική κατάταξη στους άνδρες:
1.Νικ Ντέμπσεϊ (Μ.Βρετανία) 30 βαθμοί ποινής
2.Ντόριαν Φαν Ρίσελμπέργκε (Ολλανδία) 37
3.Βύρων Κοκκαλάνης (Ελλάδα) 49
4.Μπίμπα (Βραζιλία) 53
5.Πιοτρ Μίσκα (Πολωνία) 57
6.Νίμροντ Μασιάχ (Ισραήλ) 59
7.Σαχάρ Ζουμπάρι (Ισραήλ) 77
8.Ιβάν Παστόρ (Ισπανία) 78
9.Πιέρ Λε Κογκ (Γαλλία) 84
10.Λούις Γκιαρντ (Γαλλία) 87

www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.