Καρφιά από τον Ι. Μιχελάκη για τη συνέντευξη στην Bild
Γκρίνια κατά Στουρνάρα από βουλευτές της ΝΔ

Στο στόχαστρο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας με πιο χαρακτηριστική την επίθεση που του εξαπέλυσε ο κ. Ι. Μιχελάκης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Σε σύναξη που έγινε χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΝΔ με πρωτοβουλία του γραμματέα του κόμματος κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη, έγινε «φροντιστήριο» στους νεοεκλεγέντες βουλευτές, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό του κ. Γ. Μαυραγάνη και μπορεί ειδήσεις να μην βγήκαν, αλλά κυριάρχησε η βουλευτική γκρίνια και οι προειδοποιητικές βολές.

Μετά την παρουσίαση της κυβερνητικής πολιτικής από τους κκ. Σταϊκούρα και Μαυραγάνη, οι περίπου 20 βουλευτές από τους 35 που παραβρέθηκαν (σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία βουλευτών που εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες του Λεκανοπεδίου Αττικής), άσκησαν κριτική στον απόντα υπουργό.

Οι βουλευτές, που μετέφεραν όπως είπαν, τον σφυγμό της κοινωνίας και της βάσης της ΝΔ, πέρα από τις παραδοσιακές αιχμές και την γκρίνια για «κλειστές πόρτες» των υπουργών, των γενικών γραμματέων και των διευθυντών των υπουργείων, αναφέρθηκαν με σκληρή γλώσσα σε μια σειρά από κινήσεις της κυβέρνησης.

«Προσοχή στη φορολογία των ακινήτων, καίνε». «Η ιδιοκτησία είναι ότι πιο ιερό για εμάς τους δεξιούς και όχι μόνο». «Η πολιτική στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι λανθασμένη». «Πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση». «Να κοιτάξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους». «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο». «Κάντε κάτι. Οι πολίτες στενάζουν».

Αυτές ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν από τους βουλευτές που δεν έδειξαν διάθεση μετωπικής σύγκρουσης, αλλά διευκρίνιζαν ότι απλά δεν μπορούν να δεχθούν περαιτέρω υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών.

Πιο σκληρή ήταν η τοποθέτηση του κ. Μιχελάκη που έδωσε και τον τόνο στην «γαλάζια» σύναξη, καθώς ήταν μια εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση για τα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κινούμενος με «οδηγό» τα όσα έλεγε η ΝΔ προεκλογικά, έθεσε μια σειρά από θέματα, όπως το «κούρεμα» των δανείων των πολιτών, το οποίο όπως σημείωσε είναι διέξοδος για την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών και τη στροφή στην ανάπτυξη.

Ο κ. Μιχελάκης ιδιαίτερα επικριτικός, σημείωσε ότι οφείλει η κυβέρνηση να προσέξει τον κόσμο και να μην χάσει την επαφή με την κοινωνία, ενώ ανέφερε ότι οι πολίτες περνάνε πολύ δύσκολα.

Όμως, ο κ. Μιχελάκης δεν έμεινε μόνο στα όσα είπε στην αίθουσα των γραφείων της ΝΔ παρουσία του γραμματέα του κόμματος, αλλά επέλεξε να «καρφώσει» τον κ. Στουρνάρα και στο διαδίκτυο, με αφορμή την αναφορά του υπουργού Οικονομικών, ότι «δεν τολμώ να κυκλοφορήσω μόνος μου στον δρόμο» στην γερμανική εφημερίδα Bild.

«Ωραίος τρόπος για να φέρεις επενδύσεις και τουρισμό! Να λες στους ξένους πως ούτε ο ίδιος μπορείς να κυκλοφορείς στους δρόμους!!!», έγραψε ο κ. Μιχελάκης στο twitter και άναψε φωτιές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο και το μέτωπο εντός της ΝΔ κατά του κ. Στουρνάρα.

 

Ραβανός Αρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.