Εντυπωσιακή επιστροφή στις νίκες για τη Ξάνθη

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Ξάνθη στη Λιβαδειά και νίκησε τον Λεβαδειακό με 4-0, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Η ακριτική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Σολτάνι (2′), Μαρσελίνιο (45′, 78′) και Μαρίν (68′). Το μόνο που κατάφερε ο Λεβαδειακός ήταν το γκολ της «τιμής» που πέτυχε ο Μάρτινς στο 90ο λεπτό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μαρσελίνιο, ο οποίος επανήλθε στην ενδεκάδα της Ξάνθης και διέλυσε την άμυνα των γηπεδούχων. Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κομεσίδη (84′) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στη Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα με δύο γκολ, ένα στην αρχή και ένα στη λήξη, κατάφερε να παγώσει τις κερκίδες και τους φιλάθλους της Λειβαδιάς. Η αρχή έγινε μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Μαρσελίνιο από τα αριστερά έβγαλε συρτή μπαλιά για τον Σολτάνι, ο οποίος είχε ξεχαστεί από την άμυνα του Λεβαδειακού και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και στο 27′ έφθασε κοντά στο γκολ. Τότε οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Σολτάνι έδωσε στον Κομεσίδη, όμως ο τελευταίος καθυστέρησε πολύ και ο Χοσέμι τον έκοψε λίγο πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα. Είχαν την πρωτοβουλία, αλλά οι επιθετικές πρωτοβουλίες σταματούσαν από την καλά οργανωμένη άμυνα των παικτών της Ξάνθης. Ο Λεβαδειακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει και το… πλήρωσε. Στο τελευταίο λεπτό ο Μαρίν έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Μαρσελίνιο, ο οποίος μόνος απέναντι στον Κυριακίδη πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη ο Γιώργος Παράσχος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του και ο Λεβαδειακός πίεσε περισσότερο τους φιλοξενούμενους. Δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά η Ξάνθη παρέμενε πολύ επικίνδυνη στις ξαφνικές αντεπιθέσεις. Ετσι έγινε και στο 68ο λεπτό, όταν ο Μαρσελίνιο «χόρεψε» την άμυνα του Λεβαδειακού, γύρισε την μπάλα και ο Μαρίν σε κενή εστία ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Η ομάδα της Λιβαδειάς ανέβασε στροφές, θέλοντας να μειώσει και στο 76′ λίγο έλειψε να τα καταφέρει, αλλά το σουτ του Πόι σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν. Αυτό που δεν κατάφερε ο Πόι, το πέτυχε ο Μαρσελίνιο δύο λεπτά αργότερα, όταν από πλάγια με συρτό σουτ «έγραψε» το 4-0. Το μόνο που κατάφερε ο Λεβαδειακός ήταν το γκολ της «τιμής» που πέτυχε ο Μάρτινς στο 90ο λεπτό.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Λεβαδειακός – SKODA Ξάνθη για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Καγιεχόν, Λισγάρας (56′ Ρομέου), Ζησόπουλος, Βασιλείου, Κόρμπος, Πόι, Μεντί (46′ Νικολακάκης), Ακόστα (70′ Μάρτινς), Χοσέμι.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γκλέισον, Μαρσελίνιο, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Μαρίν (86′ Πλατέλλας), Γούτας, Ντάνι (67′ Πρίττας), Σολτάνι (82′ Ράνος).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.