Με πολύ αργούς ρυθμούς φτάνουν στην αγορά οι πληρωμές για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, παρότι το υπουργείο Οικονομικών έχει επιταχύνει την έγκριση των αιτημάτων από τα υπουργεία.

Οι πληρωμές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς υπουργεία έφτασαν στα 2,3 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου και υπολογίζεται ότι τα φτάσουν στα 3,7 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου. Ωστόσο, οι πληρωμές των υπουργείων προς τους ιδιώτες ήταν λιγότερες από 1 δισ. ευρώ!

“Αγκάθι” χαρακτηρίζονται οι εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων συνολικού ύψους 2,9 δισ. ευρώ, αν και το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι μετά από τους συμψηφισμούς το τελικό ποσό θα είναι πολύ μικρότερο.

Σύμφωνα με το Mega, στόχος σε κάθε περίπτωση είναι έως το τέλος του έτους να εξοφληθούν οι οφειλές του 2011, που ανέρχονται στα 7 δισ ευρώ, καθώς και μέρος των οφειλών του 2012.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.