Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων, δηλ. επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ (ισόβιες συντάξεις) σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Τα ποσά, που θα καταβληθούν άπαξ, αντιστοιχούν στα αναδρομικά που δικαιούνται ασφαλισμένοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει ήδη αίτηση στον ΟΓΑ μέχρι την κατάργηση των επιδομάτων, δηλαδή έως την 1-11-2012 ή έως την 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα.

Η πληρωμή αυτή αφορά και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. έπειτα από άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 από την 1/11/2012 καταργήθηκαν:

– Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του.

– Η ισόβια σύνταξη (102 ευρώ ανά μήνα).

– Η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, από την 1-1-2013, τα οικογενειακά επιδόματα αντικαταστάθηκαν από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.