http://www.ert.gr/media/k2/items/cache/75dfba8bd10731ac5f10776746b81d92_XL.jpg?t=1361782607Δύο γυναίκες αναζητούνται ως συνεργοί στην απόπειρα απόδρασης χθες του Παναγιώτη Βλαστού ενώ στις φυλακές Τρικάλων, ανακρίνονται ο πιλότος και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικόπτερου, με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει ο βαρυποινίτης.

Στις φυλακές Τρικάλων μεταβαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στην απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, εμπλέκονται δυο γυναίκες που επιβιβάστηκαν μαζί με δυο κακοποιούς στο ελικόπτερο, στη Ζαγορά Πηλίου.

Εν συνεχεία, κοντά στον Πλαταμώνα, όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε για δήθεν μηχανική βλάβη, κατέβηκαν και πιθανότατα να υπήρχαν και άλλοι συνεργοί με αυτοκίνητα οι οποίοι θα παραλάμβαναν τον Παναγιώτη Βλαστό για να διαφύγουν.

Το ελικόπτερο το είχαν νοικιάσει χθες στις 10 το πρωί τηλεφωνικά μέσω άλλης εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και όπως ανέφερε ο άνθρωπος που τηλεφώνησε ήθελε να μεταφέρει δυο ζευγάρια από το Πήλιο στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΝΕΤ και στο Α’ πρόγραμμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης και ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης, ανέφεραν ότι από το καλοκαίρι υπήρχαν πληροφορίες για σχέδια απόδρασης από καταστήματα κράτησης, μεταξύ των οποίων και αυτό των Τρικάλων.

«Πήραμε συγκεκριμένα μέτρα, δόθηκαν κάποιες οδηγίες και με την αυτοθυσία που επιδείχθηκε από τους φύλακες απεφεύχθη αυτή η απόδραση» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες και σαφείς εντολές οι οποίες ακολουθήθηκαν κατά γράμμα γι αυτό είχαμε και καλό αποτέλεσμα» σχολίασε από την πλευρά του ο Κ. Καραγκούνης.

Γ. Γεραφέντης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.