Μπορεί να συγκρατήσει τη χαλαρωμένη βαλβίδα του οισοφάγου

http://www.newsbeast.gr/files/temp/0A827846B26C2E82F36735B79E2591FC.jpgΜια μικρή συσκευή σε σχήμα δαχτυλιδιού με μαγνήτες μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της χρόνιας γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε online στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

O δακτύλιος τοποθετείται λαπαροσκοπικά στην βάση του οισοφάγου με σκοπό να συγκρατήσει τη χαλαρωμένη βαλβίδα του, η κατάσταση της οποίας άλλωστε είναι αυτή που επιτρέπει την παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριών πρώτων χρόνων πενταετούς έρευνας που είναι σε εξέλιξη η τοποθέτηση του οισοφαγικού δακτυλίου ανακούφισε τα συμπτώματα στους 92 από τους 100 ασθενείς και επέτρεψε στο 87% εξ’ αυτών να αποδεσμευτούν από τα αντιόξινα φάρμακα. Ωστόσο, σε έξι ασθενείς η συσκευή προκάλεσε σοβαρές ενοχλήσεις και στους τέσσερις η συσκευή αφαιρέθηκε. Στο 68% παρουσιάστηκε δυσκολία στην κατάποση, αλλά σταδιακά το σύμπτωμα αυτό υποχώρησε.

Η συσκευή ονομάζεται LINX Reflux Management System και πρόσφατα εγκρίθηκε η χρήση της από τον αμερικανικό ΕΟΦ (FDA).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.