Με μεγάλη πλειοψηφία το βουλγαρικό κοινοβούλιο έκανε αποδεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ. Συνολικά υπέρ της παραίτησης ψήφισαν 209 βουλευτές, πέντε βουλευτές ψήφισαν κατά και ένας απείχε της ψηφοφορίας.

Πριν την ψηφοφορία προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας της Βουλής και της αντιπολίτευσης, δίνοντας έτσι μια πρώτη… γεύση για τους τόνους που θα επικρατήσουν κατά την προεκλογική περίοδο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, οι οποίες ξεκίνησαν με αφορμή τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της χώρας τώρα ξεκινά ελέγχους για να διαπιστωθεί ο τρόπος που καθορίζονται τα τιμολόγια νερού, ρεύματος και φυσικού αερίου.

Να σημειωθεί ότι σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός είναι 350 ευρώ, και η μέση σύνταξη μόλις 75 ευρώ οι πολίτες αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των υπέρογκων αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Καταγγέλλουν τις τρεις ξένες εταιρείες που νέμονται το ηλεκτρικό ρεύμα στην Βουλγαρία ότι ανέβασαν τις χρεώσεις για το κόστος δικτύου σε ποσοστό 120% της αξίας του ρεύματος.

Στα πρόθυρα του εμφυλίου έφερε η κυβέρνηση την Βουλγαρία, υποστήριξε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σοσιαλιστής Σεργκέι Στανίσεφ.

Σύμφωνα με το Mega, ο πρόεδρος της χώρας θα ορίσει μεταβατική κυβέρνηση ως τις εκλογές, που κανονικά θα γίνουν τον Ιούλιο αν και μπορεί να μετατεθούν και για τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Το κόμμα του Μπορίσοφ, δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στις συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει ότι θα επισπεύσει τις εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.