Μεταξύ αυτών «George Papandreou», «Papakonstantinou», «Kozani», «Oikonomou» κ.ά.

Με 27 λέξεις – κλειδιά έγινε «αναζήτηση» στο CD της λίστας ΛαγκάρντΕίκοσι επτά λέξεις – κλειδιά, φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να αναζητηθούν πληροφορίες σχετικά με το ψηφιακό περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λέξεις – κλειδιά «George Papandreou», «Papakonstantinou», «Kozani», «Oikonomou» και άλλα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα όπως και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πολλές από τις αναζητήσεις αυτές φέρονται να έγιναν τα μεσάνυχτα της 30ής Σεπτεμβρίου 2009, λίγο μετά, δηλαδή, από την παραλαβή της αρχικής λίστας Λαγκάρντ σε μορφή ψηφιακού δίσκου (CD) από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι 58 αρχεία ανοίχθηκαν προς ανάγνωση και κλείστηκαν χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί αποθήκευση σε διάφορες χρονικές στιγμές κατά περίπτωση από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες.

Σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής επιτροπής «τα αρχεία που ανοίχτηκαν δεν ανοίχτηκαν στα τυφλά», αλλά υπήρξε αναζήτηση με τις προαναφερθείσες λέξεις – κλειδιά ώστε να διαπιστωθεί αν το περιεχόμενο του CD περιλαμβάνει κάτι σχετικό. Όπως, άλλωστε, φέρονται να επιβεβαίωσαν οι πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάθεσή τους στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης με λέξεις – κλειδιά στα αρχεία που περιλαμβάνει το επίμαχο ψηφιακό υλικό.

 

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.