Κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης – στο φως νέα στοιχεία του δράματος
Κόλαφος για τον Οσκαρ Πιστόριους η εισήγηση της εισαγγελίας

Κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης απαγγέλθηκαν στον Όσκαρ Πιστόριους. Η Εισαγγελία αντικρούει τους ισχυρισμούς του ότι πυροβόλησε την σύντροφό του νομίζοντας ότι ήταν διαρρήκτης, και αναφέρει στο κατηγορητήριο ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ο Νοτιοαφρικανός θρύλος του αθλητισμού πυροβόλησε την Ρίβα Στέενκαμπ πίσω από μία κλειδωμένη πόρτα.

Η ακροαματική διαδικασία, στην οποία στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας παγκοσμίως, συνεχίζεται την Τετάρτη.

Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι άκουγαν «ασταμάτητα φωνές» πριν τους πυροβολισμούς, ο αθλητής κατείχε παράνομα πυρομαχικά (όπως φαίνεται, για όπλο ξεχωριστό από εκείνο του εγκλήματος)

Σε μία κατάμεστη δικαστική αίθουσα της Πρετόρια ο Όσκαρ Πιστόριους υποστήριξε την Τρίτη πως αγαπούσε την Ρίβα Στέενκαμπ και δεν την σκότωσε από πρόθεση. Ισχυρίστηκε πως τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου νόμιζε πως η σύντροφός του κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο και εκείνος λανθασμένα θεώρησε πως άνοιξε πυρ εναντίον αγνώστου που είχε εισβάλλει στην κατοικία του.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Τζερί Νελ δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι τη μοιραία νύχτα ο Πιστόριους σηκώθηκε από το κρεβάτι του, φόρεσε τα προσθετικά του μέλη, και άνοιξε πυρ πίσω από μία κλειδωμένη πόρτα μπάνιου. Πυροβόλησε τέσσερις φορές και χτύπησε την Ρίβα Στέενκαμπ τρεις. Εν συνεχεία, ο κατηγορούμενος έσπασε την πόρτα του μπάνιου με ένα μπαστούνι του κρίκετ και μετέφερε τη σορό στον κάτω όροφο.

Ο συνήγορος του Όσκαρ Πιστόριους ανέγνωσε εν συνεχεία λεπτομερή ανακοίνωση με την εκδοχή του Όσκαρ Πιστόριους. Όση ώρα διάβαζε το κείμενο ο Πιστόριους έκλαιγε.

Βάσει της ανακοίνωσης, το ζευγάρι είχε πέσει για ύπνο μετά τις δέκα το βράδυ. Τα μεσάνυχτα, ο Πιστόριους ξύπνησε και βγήκε στο μπαλκόνι γιατί νόμισε πως άκουσε κάποιον εισβολέα. «Ήταν κατασκότεινα στο υπνοδωμάτιο. Δεν είχα τα προσθετικά μου πόδια και ένοιωθα πολύ ευάλωτος» αναφέρει ο αθλητής.

Υποστηρίζει πως νόμιζε ότι η Ρίβα Στέενκαμπ κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο και εκείνος πυροβόλησε πίσω από την πόρτα του μπάνιου, πιστεύοντας ότι πυροβολεί κάποιον διαρρήκτη.

Όταν συνειδητοποίησε πως η Ρίβα δεν ήταν στο κρεβάτι «πλημμύρισε με φόβο και τρόμο», αναφέρει η ανακοίνωση. Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι έσπασε την πόρτα του μπάνιου βρίσκοντας μέσα τη σύντροφό του. «Πέθανε στα χέρια μου. Είμαι συγκλονισμένος για το θάνατο της αγαπημένης μου Ρίβα» καταλήγει.

Την ώρα που λάμβανε χώρα η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιόταν η κηδεία του 29χρονου τοπ μόντελ και αποφοίτου Νομικής στην γενέτειρά της, Πορτ Ελίζαμπεθ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στη Νότιο Αφρική, όπου ο Πιστόριους εθεωρείτο εθνικός ήρωας, αλλά και παγκοσμίως λόγω των μεταλλίων του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Αθήνας, Πεκίνου και Λονδίνου, αλλά και της ιστορίας που έγραψε με τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, φθάνοντας στον ημιτελικό των 400 μέτρων.

TO BHMA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.