Δηλώνει ότι ουδέποτε διέγραψε οιοδήποτε usb

Η ειδική συνεργάτις του Ι. Διώτη διαψεύδει τον άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Διαψεύδει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη η άλλοτε ειδική συνεργάτις του κυρία Γαλάτεια Μανέ, καταθέτοντας (συμπληρωματικά) ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη, ότι ουδέποτε διέγραψε οιοδήποτε usb, καθώς και ότι ουδέποτε είδε να γίνεται διαγραφή του ενώπιόν της. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κ. Διώτη, της ζήτησε να προβεί σε αντιγραφή του usb με την λίστα Λαγκάρντ, που παρέλαβε ο ίδιος από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε άλλο usb και μετά να το διαγράψει για λόγους ασφαλείας. Η αντιγραφή, όπως έχουν αποφανθεί οι ειδικοί, έγινε την 8η Ιουλίου 2011. Όμως, όπως υποστηρίζει στην κατάθεσή της η κυρία Μανέ ερωτηθείσα εάν ενημέρωσε τον κ. Διώτη για το πώς γίνεται η διαγραφή ενός αρχείου που περιλαμβάνεται σε usb και εάν προχώρησε ο ίδιος στην διαγραφή αυτή ή η ίδια, δήλωσε ότι «ουδέποτε διέγραψε οιοδήποτε usb», καθώς και ότι «ουδέποτε είδε να γίνεται ενώπιόν της ή να της ανακοινώνεται ότι θα γίνει ενώπιόν της κάποια τέτοια διαγραφή». Στην επίμαχη κατάθεση, η οποία απεστάλη στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, φέρεται επίσης να μην θυμάται αν της ζήτησε ο κ. Διώτης να ενημερωθεί από εκείνην «για το πώς γίνεται η διαγραφή».

«Μετέγραψα το ΄΄στικάκι΄΄ και απεχώρησα»

Όπως αναφέρει, άλλωστε, σε υπόμνημά της, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της την κάλεσε ο ίδιος στο γραφείο του για να την ρωτήσει αν μπορεί να αντιγράψει ένα memory stick. «Του απάντησα καταφατικά. Για τον λόγο αυτό με παρακάλεσε να πάω η ίδια να αγοράσω ένα, προκειμένου να γίνει σε αυτό η αντιγραφή, πράγμα που έπραξα αμέσως. Στην συνέχεια μετέγραψα στο γραφείο του το στικάκι και απεχώρησα», υποστηρίζει η κυρία Μανέ, η οποία διευκρινίζει ότι «δεν έδωσε την παραμικρή σημασία στο γεγονός, δεδομένου ότι ο κ. Διώτης κατά καιρούς με παρακαλούσε να τον βοηθήσω σε ζητήματα που αφορούσαν την χρήση υπολογιστή».

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, άλλωστε, δεν διαθέτει γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και εξ αυτού του λόγου απευθύνθηκε στην τότε συνεργάτιδά του για την αντιγραφή του επίμαχου ψηφιακού υλικού από usb σε usb για λόγους ασφάλειας και κατόπιν την καταστροφή του πρώτου ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βρεθεί σε άλλα χέρια.

Μανέ: «Ουδέποτε μου ζητήθηκε να διαγράψω το usb»

Πάντως, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο υπόμνημά της η κυρία Μανέ «ουδέποτε μου ζητήθηκε από τον κ. Διώτη να διαγράψω κάποιο usb, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της υπηρεσίας μου στο ΣΔΟΕ δεν προέβην ποτέ σε τέτοια ενέργεια». Επίσης, δηλώνει «με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία συμμετοχή έχω σε οποιαδήποτε νόθευση οποιουδήποτε εγγράφου και δη usb»!

Εν τω μεταξύ, σε συμπληρωματική του κατάθεση ο κ. Διώτης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρέδωσε το usb στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο όχι στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου 2011, όπως έχει δηλώσει, αλλά στις 8 Ιουλίου 2011, δηλαδή, την ημέρα που έγινε η επίμαχη μετεγγραφή. Όταν ερωτάται σχετικώς από τον οικονομικό εισαγγελέα, φέρεται να απαντά ότι η εικόνα που έχει είναι ότι η συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο έγινε όπως έχει αναφέρει στα υπομνήματά του, δίχως όμως να αποκλείει «να έγινε και νωρίτερα ακόμη και την συγκεκριμένη ημερομηνία 8.7.2011».

Διώτης: «Ουδέποτε αναμείχθηκα σε οποιαδήποτε νόθευση»

Κατά τα λοιπά, εμφανίζεται να μην θυμάται σε ποιον υπολογιστή έγιναν οι προαναφερθείσες ενέργειες, ενώ δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «ουδέποτε και κατ’ ουδένα τρόπο ανεμείχθην σε οποιαδήποτε νόθευση», καθώς και ότι «ούτε παρέβην τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ούτε βεβαίως υπεξήγαγα οποιοδήποτε έγγραφο της υπηρεσίας μου». «Αντιθέτως, κατέβαλα κάθε προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος γενικότερα», φέρεται να υπογραμμίζει ο κ. Διώτης.

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.