Κουβέλης: Οχι απολύσεις στο Δημόσιο – Βενιζέλος: Μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ στον κοινωνικό τομέα – Στουρνάρας: Στόχος η μείωση της ανεργίας στους νέους

Κουβέλης: «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο»«Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά το τέλος της σύσκεψης των αρχηγών των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

«Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι στις άμεσες στοχεύσεις μας», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η μεταρρύθμιση προχωρά και στο πλαίσιο αυτό θα απομακρυνθούν όλοι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη θέση για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Μέτρα ενίσχυσης των 700.000 ανέργων προανήγγειλε ο Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην οικονομία, όπως η μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ στον κοινωνικό τομέα. Μίλησε, επίσης, για μέτρα ενίσχυσης των 700.000 ανέργων.

Στουρνάρας: «Στόχος είναι να μειωθεί κυρίως η ανεργία των νέων»

«Κάναμε μια λεπτομερή κουβέντα για την ελληνική οικονομία, μιλήσαμε για ενδεχόμενες πολιτικές με έμφαση στην ανεργία», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Επίσης τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια να μεγιστοποιηθούν οι πόροι για την αύξηση της απασχόλησης και πως «στόχος είναι να μειωθεί κυρίως η ανεργία των νέων».

Δράσεις για κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκε το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση και θα έρθει στη Βουλή.

Επίσης ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για εξοικονομήσεις στο υπουργείο του, καθώς και για δράσεις σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των οικογενειών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου

Συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία εν όψει της επίσκεψης Ολάντ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, χαρακτήρισε τον γάλλο πρόεδρο ως έναν πολύ καλό σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα, για την έξοδο από την κρίση, αναφέροντας πως στην ατζέντα των συνομιλιών με τη γαλλική αντιπροσωπεία βασικό θέμα θα είναι οι επενδύσεις.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε, εξ άλλου, ικανοποιημένος από την πορεία των «προαπαιτούμενων», ενόψει της άφιξης της τρόικας, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι εκπρόσωποι των δανειστών να πιέσουν για απολύσεις στο δημόσιο, δήλωσε ότι «επί του παρόντος δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.