Ο Νίκος Γκάλης δεν μπήκε στο Hall of FameΟ Βραζιλιάνος Οσκάρ Σμίντ νίκησε τον Νίκο Γκάλη και πήρε την θέση στο περίφημο Naismith Memorial Hall of Fame, μετά από τη σχετική ψηφοφορία της αρμόδιας επιτροπής.

Οταν βρίσκονταν αντίπαλοι οι δύο κορυφαίοι σκόρερ στο παρκέ, προς τέρψιν των τυχερών θεατων, πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα. Συνήθως ο Νίκος Γκάλης έβγαινε νικητής, αλλά αυτή τη φορά ο καλός του φίλος Οσκάρ Σμίντ κέρδισε τις ψήφους του συμβουλίου, ξεπερνώντας και άλλα κορυφαία ονόματα του Παγκοσμίου μπάσκετ (εκτός ΗΠΑ) με κορυφαίο τον Σέρβο Βλάντε Ντίβατς.

Η ψηφοφορία και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την επιτροπή του ιδρύματος έγινε στο περιθώριο του Αll Star Game 2013 στο Χιούστον ενώ επιλέχθηκαν επίσης οι Εντουιν Χέντερσον, Ρότζερ Μπράουν, Ρίτσι Γκέριν και Ρας Γκράνικ.

Ο Σμίντ εκ των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών και με συμμετοχή μεταξύ άλλων σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, έκλεισε την καριέρα του σημειώνοντας κοντά στους 50.000 πόντους (49.703 για την ακρίβεια) και 4.863 τρίποντα που ήταν και η αδυναμία του.

Ο «Νiκ» θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα για να δει εάν θα είναι ο εκλεκτός αλλά όπως και να έχει παραμένει στην κορυφή της καρδιάς μας.

Γιάννης Λαμπίρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.