300 περίπου άτομα -μεταξύ των οποίων και παιδιά- τραυματίστηκαν στη Ρωσία σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, από τις έντονες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια τη Σιβηρία και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας λόγω βροχής μετεωριτών.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται τοπικές αρχές και μαρτυρίες κατοίκων των περιοχών, από το κρουστικό κύμα σε πολλά κτίρια έσπασαν τζάμια.

Εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Interfox το συμβάν, σημειώνοντας ότι δεν έπεσαν κομμάτια των μετεωριτών στη γη. “Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές”, σημείωσε σχετικά.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την κινητοποίηση 20.000 αντρών και τριών αεροπλάνων ή ελικοπτέρων, με σκοπό να επιθεωρήσουν τις περιοχές, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. “Δεν αποφασίστηκε να απομακρυνθούν πολίτες από τις κατοικίες τους, το επίπεδο ραδιενέργειας είναι κανονικό, σας ζητάμε να μην πανικοβάλλεστε”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Μegatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.