Ελεγχοι σε όλη την Ελλάδα από τον ΕΦΕΤ για προϊόντα με κρέας αλόγου«Ο ΕΦΕΤ ελέγχει όλη την Ελλάδα για προϊόντα με κρέας αλόγου», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων Ιωάννης Τσιάλτας στον ΒΗΜΑ FM, αναφερόμενος στο διατροφικό σκάνδαλο που απασχολεί όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΦΕΤ:

«Την Παρασκευή προέκυψε το θέμα από τη Γαλλία και τα λαζάνια με κρέας μοσχαρίσιο από την Αγγλία, που ήταν κρέας αλόγου. Έγιναν έλεγχοι από την εταιρεία και προέκυψε ότι πράγματι σε ένα μεγάλο ποσοστό ήταν έτσι. Εμείς, αμέσως, το πρωί της Δευτέρας, με συντονισμένους ελέγχους, ήρθαμε σε επαφή με όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Το πρόβλημα υπήρχε στη Γαλλία, οπότε αποσύρθηκαν όλα τα προϊόντα που ενοχοποιούνται και θα καταστραφούν παρουσία ελεγκτών του ΕΦΕΤ. Κάναμε διασταυρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για να διαπιστώσουμε ότι αυτό συνέβη και όντως συνέβη. Είχαμε μια πρώτη άμεση αντίδραση για να μαζέψουμε όλα αυτά τα προϊόντα που ενοχοποιούνται.

Δεν ετέθη ποτέ σα θέμα ασφάλειας, αλλά μόνο παραπλάνησης του καταναλωτή. Εμείς, συντονίζουμε μια προσπάθεια με όλες τις αρχές και αύριο θα γίνει ένας έλεγχος προληπτικός σε όλες τις βιομηχανίες παρασκευής σκευασμάτων κρέατος και να πάμε από το προϊόν μέχρι την πρώτη ύλη.

Θέτουμε το θέμα στη χώρα μας για να το δούμε συνολικά και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αποσύρθηκε το προϊόν από τα ράφια μας και παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να παρέμβουμε στο βαθμό που χρειαστεί».

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.