Διαβάστε το Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
Για την αρνητική ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δημιουργία Κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στο Μαυροδέντρι Κοζάνης, μίλησε την Τρίτη (12/02) ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στον Star-Fm 933.

Aναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως: «αφού η τοπική κοινωνία της Δεσκάτης θέλει στην περιοχή της κέντρο λαθρομεναστών τότε το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν θα είχε αντίρρηση» …

Σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» ο Αντιπεριφερειάρχης είπε επίσης πως αποφασίστηκε να: « παραμείνουν τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ στη Δυτική Μακεδονία και να ενισχυθούν» …

Ο Γιώργος Δασταμάνης για το τμήμα «Μηχανικών Πληροφορικής» που φέρεται να δημιουργείτε στα Γρεβενά δήλωσε πως: «Είμαστε στην σωστή κατεύθυνση, ενώ ήδη υπάρχουν δείγματα καλής θέλησης από την πλευρά του ΚΤΕΛ, των ΤΑΚΙ, των εμπόρων αλλά και των ιδιοκτητών ειδών εστίασης»… ενώ δεν έκρυψε και την δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή να μην συμπεριλάβει Γρεβενιώτη στους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες

Ακούστε:

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
Δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αυτονομία και αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μείζονος Στρατηγικού Εταίρου των Δυτικομακεδόνων.

Απαραίτητη η υπόσταση και η λειτουργία Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών, συμμάχου των ανοιχτών οριζόντων και της διασυνοριακής συνεργασίας.

Απαιτούμε τη διατήρηση του συνόλου του δυναμικού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με αντικειμενικά κριτήρια και ενδυνάμωση με νέα τμήματα.

Ζητάμε την ενεργοποίηση των διαδικασιών για λειτουργία των εγκεκριμένων τμημάτων του ΑΕΙ και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας:
Της Αρχιτεκτονικής Καστοριάς και του Τμήματος Εργοθεραπείας.

Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση Συντονιστικού οργάνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.