http://3.bp.blogspot.com/-i9Zjzcz9LJQ/URkSLvH7iCI/AAAAAAABosY/HrMvXe6Akok/s1600/DSC01676.JPGΜεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της Ε.Α.Σ Γρεβενών με τον Ι.Φ.Ο.Μ στην έκθεση Zootechnia που διενεργήθηκε από 7 έως 10 Φεβρουαρίου HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η αποστολή της ΕΑΣ στην παρουσίαση Το Άλογο Πίνδου απαρτίζονταν από τον Αθανάσιο Φωλίνα (Επιστημονικό Υπεύθυνο Γεωπόνο), τον Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνο και Μπαλιάκα Ιωάννη (τεχνικό προσωπικό ), τον Βήτο Ζήση εκτροφέα αλόγου Πίνδου, τον Αθανάσιο Βήτο γενικό γραμματέα του Ι.Φ.Ο.Μ και Διοικητή του τμήματος caribaldini σε θέματα έφιππης πολιτικής προστασίας, την Κομνηνού Έλενα (Υπεύθυνη Έργου – Γεωπόνος,Msc) του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης καθώς και τον Δημήτριο Πατούση Τεχνολόγο Ζωικής Παραγωγής ο οποίος παρουσίαζε τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων Ελλάδας.

Η συμμετοχή στην έκθεση έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης της υλοποίησης της Δράσης 3.4 «Διατήρηση Γενετικών Πόρων στην Κτηνοτροφία» του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΖΤΗΣ» με την καθοδήγηση και εποπτεία του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

http://3.bp.blogspot.com/-i9Zjzcz9LJQ/URkSLvH7iCI/AAAAAAABosY/HrMvXe6Akok/s1600/DSC01676.JPG

Μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, καθώς και των εκτροφέων αλόγου Πίνδου, έντυπο υλικό βρισκόταν προς διάθεση στο περίπτερο καθώς και οι υπεύθυνοι για να πληροφορήσουν τους ενδιαφερόμενους.
Στο περίπτερο εκτός του άλογο Πίνδου είχαμε παρουσίαση και τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων Ελλάδας.

Σημαντικό επίσης να σημειώσουμε ότι τρία μέλη του ΙΦΟΜ, οι κύριοι Αθανάσιος Βήτος Ελένη Βήτου και Ζήσης Βήτος εκτροφέας, έχουν την άδεια οδηγού βουνού με άλογο σε θέματα αγροτουρισμού, καθώς και την πιστοποίηση σε θέματα έφιππης πολιτικής προστασίας από τον ENGEA φορέα της Ιταλίας, ως επίσημα μέλη της έφιππης πολιτικής προστασίας με την επωνυμία «Garibaldini».

Εκτός ΕΑΣ την αποστολή υποστήριξαν και βοήθησαν σημαντικά στην παρουσίαση με τη συμμετοχή τους οι Ιωάννης Βαβρίτσας, Νικόλαος Αναστασιάδης, Ελένη Βήτου οδηγός βουνού με το άλογο μέλη του ΙΦΟΜ, Χαράλαμπος Χατζόγλου, Ελένη Τριανταφύλλου, Αθανάσιος Καραγιανίδης, Χαράλαμπος Ξενητίδης, Στυλιανή Καρβουνιάρη φοιτητές τμήματος ζωοτεχνίας, Σοφία Γρηγοριάδου φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Γιούλη Δασκαγιάνη φοιτήτρια Κτηνιατρικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.