«Έφυγε» το Σάββατο από τη ζωή, σε ηλικία 49 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο, η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου

Αυτή ήταν η Αριστέα Μπουγάτσου Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία στις εφημερίδες «Sportime» και «Επενδυτής».

Στη συνέχεια και επί 14 έτη εργάστηκε στην «Καθημερινή» και το ραδιόφωνο του «Σκάι», τα τελευταία χρόνια δε στην «Ελευθεροτυπία», σημειώνοντας παντού σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες.

«Η Αριστέα Μπουγάτσου», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, «ήταν, όπως λένε οι φίλοι και συνάδελφοί της, από την πάστα του αληθινού και ασυμβίβαστου ρεπόρτερ που αναζητά την αλήθεια με πείσμα και δεν διστάζει μπροστά σε καμία δυσκολία για να τη δώσει στους αναγνώστες της.

Ευγενική, δυναμική, αγαπητή και άψογη συνάδελφος, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία της.

Στη σύντομη ζωή της άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τη γνώρισαν. Είχε πολλά προσόντα και μεγάλες προοπτικές. Η μοίρα, όμως, φαίνεται, είχε άλλα σχέδια. Έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι και στέρησε τη δημοσιογράφο από την εφημερίδα της και τους συναδέλφους της, την καλή φίλη από τους φίλους της».

Ανακοίνωση Εργαζομένων στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100.3 για την Αριστέα Μπουγάτσου

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα το μεσημέρι τον χαμό της συναδέλφου μας Αριστέα Μπουγάτσου, μόλις στα 49 της χρόνια. Η Αριστέα, άψογη συνάδελφος, ακέραιος χαρακτήρας πέρασε αρκετά από τα χρόνια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100.3 και την εφημερίδα “Καθημερινή” παρουσιάζοντας μέσα από τη δουλειά της μια σειρά αποκαλύψεων προς όφελος της κοινωνίας.

Αυτές τις δύσκολες εποχές (και) για το χώρο της δημοσιογραφίας η απώλεια της Αριστέας, βαρύνει ακόμη περισσότερο την ευθύνη για τη νέα γενιά των δημοσιογράφων.

Η μάχη με την επάρατη νόσο μπορεί να χάθηκε όμως η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της, μέσα από τη δημοσιογραφική δουλειά της, είναι ένα αδιαμφισβήτητο κεφάλαιο για το μέλλον του δημοσιογραφικού κόσμου.

Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς και στους φίλους της Αριστέας παράλληλα με ένα μήνυμα: Να την θυμούνται περήφανη όπως ήταν πάντα.

Οι Εργαζόμενοι Δημοσιογράφοι στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3

Η Αριστέα Μπουγάτσου τίμησε τη δημοσιογραφία με την εμπεριστατωμένη και σε βάθος εργασία της, πολέμησε πολλές φορές για την ανεξαρτησία της και δεν έκανε δίστασε ποτέ να τα βάλει με διεφθαρμένους πολιτικούς και επιχειρηματίες, αποκαλύπτοντας με ακρίβεια την πορεία του χρήματος.

Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους της Καλαμάτας και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Στα 49 της χρόνια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Εργάστηκε στον Επενδυτή, στην Καθημερινή, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στην Ελευθεροτυπία.

Παρόλο που είχε συνδέσει το όνομά της με αποκαλύψεις μεγάλων σκανδάλων όπως, της Siemens, του Βατοπεδίου, των υποκλοπών και της υπόθεσης Λαυρεντιάδη, η Αριστέα Μπουγάτσου, η ίδια ήταν πάντα χαμηλών τόνων. Σπάνιες ήταν και οι συνεντεύξεις που έδινε η ίδια. Ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία σας παρουσιάζουμε από τη συνέντευξη που είχε δώσει στην εφημερίδα «Lifo», το Νοέμβριο του 2008.

Ερωτηθείσα για τις αγωγές που είχαν γίνει εναντίον της, λόγω των «ενοχλητικών» ρεπορτάζ της, έλεγε: «Κάποτε ήμουν η πλέον περιζήτητη. Αν άθροιζα τις αγωγές, κόντευαν το ΑΕΠ της χώρας. Είναι μια μέθοδος που έχει γίνει πλέον βιομηχανία για να συνετίζεται κάποιος».

Ωστόσο, δεν έβαλε ποτέ νερό στο κρασί της. Ούτε ακολούθησε το κακό παράδειγμα άλλων δημοσιογράφων, που διαμόρφωναν προσωπικές ατζέντες προτάσσοντας «προσωπικές φιλίες, γνωριμίες, κομματικές πεποιθήσεις, σχέσεις με επιχειρηματίες, πολιτικούς».

Η ίδια έλεγε ότι δεν είχε το αίσθημα του φόβου. «Μου είναι άγνωστο», υποστήριζε, παρόλο που το είδος του ρεπορτάζ που υπηρετούσε μπορούσε να γίνει επικίνδυνο. Όσο για τις απειλές, παραδεχόταν ότι είχαν απειλήσει άγνωστοι τη ζωή τους, όμως δεν είχε καταφύγει ποτέ στην αστυνομία: «Σε καμία περίπτωση. Για να γίνω κι εγώ σούργελο; Απλώς είμαι λίγο υποψιασμένη πού πηγαίνω, πώς κινούμαι. Κοιτάζω και γύρω μου καμιά φορά… Ειδικά η υπόθεση των υποκλοπών μας έχει όλους βάλει σε σκέψεις. Πιστεύω ότι γίνονται εκτενώς».

Αναφερόμενη στην κρίση, που τότε ήταν στην αρχή της, έλεγε: «Εγώ πάντα πίστευα ότι υπάρχει κρίση των λαών και των φτωχών. Τώρα θα ζήσουμε κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και έναν αιώνα τουλάχιστον: την κρίση των πλουσίων».

www.skai.gr + www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.