ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

Νέες φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης και κατηγορούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, με σκοπό να αποδείξει ότι κτυπήθηκαν όταν αντιστάθηκαν στην σύλληψή τους και όχι κατά τη διάρκεια κράτησης τους.

Νέες φωτογραφίες-σοκ απο τη σύλληψη των ληστών της Κοζάνης

Στις νέες φωτογραφίες υπάρχουν και ηλεκτρονικά ίχνη της κάθε φωτογραφίας, όπως η ώρα λήψης της φωτογραφίας, η ημέρα και η ώρα επεξεργασίας τους.

Το μεσημέρι η Ελληνική Αστυνομία και ο διευθυντής των Εσωτερικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Στάθης, έδωσε το πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσων της ΕΛ.ΑΣ για το θέμα, στο οποίο αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες κτυπήθηκαν κατά τη στιγμή της σύλληψής τους.

Το θέμα πυροδότησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίοι αμφισβήτησαν το πόρισμα της αστυνομίας.

Νέες φωτογραφίες-σοκ απο τη σύλληψη των ληστών της Κοζάνης

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε πως είναι απορίας άξιο πώς ένα κόμμα που δηλώνει κοινοβουλευτικό, επιμένει να θεωρεί πιο αξιόπιστους τους ισχυρισμούς κατηγορουμένων για ένοπλες ληστείες και τρομοκρατικές ενέργειες, από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία της Αστυνομίας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για επίδειξη αμετροέεπειας.

«Δεν θυμόμαστε, εδώ και μία εβδομάδα, να έχει εκδοθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει την τρομοκρατική δράση των ληστών της Κοζάνης… »,ανέφερε.

Νέες φωτογραφίες-σοκ απο τη σύλληψη των ληστών της Κοζάνης

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δίνονται απαντήσεις και προκύπτουν νέα ερωτηματικά
Αντί να δίνονται απαντήσεις, προκύπτουν νέα ερωτήματα από το πόρισμα της αστυνομίας, σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι τα εξής τέσσερα:

«Ερώτημα 1ο: Πόσο αξιόπιστη είναι μια έρευνα όταν ο ερευνών και ο ερευνώμενος ταυτίζονται;

Νέες φωτογραφίες-σοκ απο τη σύλληψη των ληστών της Κοζάνης

Ερώτημα 2ο: Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;

Ερώτημα 3ο: Οι καταθέσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα;

Ερώτημα 4ο: Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι υποδιευθυντής της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί;».

Νέες φωτογραφίες-σοκ απο τη σύλληψη των ληστών της Κοζάνης

Δημόσιας Τάξης: Επίδειξη αμετροέπειας από το ΣΥΡΙΖΑ
Για επίδειξη αμετροέπειας κάνει λόγω το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στα όσα ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμα επίδειξη αμετροέπειας, επιμένει να θεωρεί με το ζόρι «βασανιστές» τους Έλληνες αστυνομικούς και να μην έχει το κουράγιο να παραδεχθεί τουλάχιστον το λάθος του, να εξάγει συμπεράσματα πριν την διεξαγωγή έρευνας, τα ευρήματα της οποίας τον διέψευσαν.

Νέες φωτογραφίες-σοκ απο τη σύλληψη των ληστών της Κοζάνης

Απάντηση 1η: Από συστάσεως ελληνικού κράτους ο πειθαρχικός έλεγχος όσων υπηρετούν στο Δημόσιο τομέα διεξάγεται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Και δεν προβλέπεται βέβαια να διεξάγεται η έρευνα από τις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση 2η: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ή παριστάνει ότι αγνοεί ότι τραυματίσθηκε αστυνομικός κατά την επιχείρηση σύλληψης. Αγνοεί επίσης ότι για τον ίδιο λόγο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων!

Νέες φωτογραφίες-σοκ απο τη σύλληψη των ληστών της Κοζάνης

Απάντηση 3η: Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν έχουν συνταχθεί ακόμη, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία αρνήθηκαν να παραλάβουν τις σχετικές παραγγελίες για εξέτασή τους από ιατροδικαστή. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της προδικαστικής ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κληθούν αυτεπαγγέλτως σε ιατροδικαστική εξέταση.

Απάντηση 4η: Με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε όλοι να πάθουμε «Διεθνή Αμνησία» (έτσι αποκαλεί την Διεθνή Αμνηστία το κόμμα του κ. Τσίπρα στην ανακοίνωσή του!). Δεν έχουμε πάθει αμνησία πάντως όταν δεν θυμόμαστε, εδώ και μία εβδομάδα, να έχει εκδοθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει την τρομοκρατική δράση των ληστών της Κοζάνης… ».

Σπύρος Κουντούρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.