http://2.bp.blogspot.com/-AYO1opp8zmA/UQ_JRJNmT6I/AAAAAAABmlw/b84TL9vjcFc/s1600/gak+1++2++2013+%252823%2529.jpgΟ  Φεβρουάριος  άρχισε πολύ γλυκά  στη  Βιβλιοθήκη μας!  Το όμορφο ξεκίνημα έγινε με την επίσκεψη  της Ε΄Τάξης  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών και του δασκάλου  τους, Αργύρη Καραλιόλιου, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου  2013.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και της διδακτικής ενότητας «Βιβλία και Βιβλιοθήκες» οι μαθητές ξεκίνησαν ένα ωραίο ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων του Μενέλαου Λουντέμη, του συγγραφέα του αγαπημένου  ήρωα μικρών και μεγάλων, Μέλιου Καδρά. Το ταξίδι συνεχίστηκε στη Βιβλιοθήκη μας , με τα παιδιά να συμμετέχουν στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού! Η ιδέα ήταν της βιβλιοθηκονόμου Λίτσας Ταρλατζή. Τα βιβλία του συγγραφέα, που απευθύνονται σε παιδιά, έγιναν κρυμμένοι θησαυροί, σκορπισμένοι σε διαφορετικά σημεία στα ράφια της Βιβλιοθήκης. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Η κάθε ομάδα έπρεπε να ανακαλύψει τα κρυμμένα βιβλία . Μπορείτε να φανταστείτε τη συνέχεια! Οι κρυμμένοι θησαυροί ανακαλύφτηκαν από τους μικρούς εξερευνητές και στη συνέχεια τα παιδιά διάβασαν τους τίτλους των βιβλίων.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να θυμηθούν όσους περισσότερους τίτλους μπορούσαν και στο τέλος εισέπραξαν από όλους μας ένα μεγάλο μπράβο!!!

Μακάρι οι μικροί μαθητές να περπατήσουν στα μονοπάτια των βιβλίων κι άλλων σπουδαίων συγγραφέων!!!  Τα βιβλία είναι εδώ και τους περιμένουν για νέες περιπέτειες!!

Μαίρη  Παρασκευά

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.