Κρίσιμη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης διαφωνούντων από τη ΔΗΜΑΡ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ , που ξεκινά το πρωί του Σαββάτου να υπάρξουν εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο, ακόμα και αποχωρήσεις διαφωνούντων.

Ήδη, από καιρό, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Νεφελούδης έχει εκφράσει την άποψη ότι έκλεισε  ο κύκλος αναμονής, κρίνοντας ότι η «δεξιά στροφή» στην πολιτική που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ δεν αφήνει περιθώρια παρεμβάσεων εντός του κόμματος για ανατροπή της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις , είναι πιθανό ο κ. Νεφελούδης να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ , κατά τη διάρκεια των  εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής (9-10 Φεβρουαρίου).

Το  προηγούμενο διάστημα είχε αναπτυχθεί μια συζήτηση, για το «τι μέλλει γενέσθαι »,  μεταξύ των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που έχουν συγκροτήσει το Αριστερό Δίκτυο. Αν και στη μειοψηφία είναι κυρίαρχη η άποψη ότι η  ΔΗΜΑΡ έχει χάσει τα αριστερά χαρακτηριστικά της, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση, υπήρξε διάσταση απόψεων για τα επόμενα βήματα – ο δρόμος της αποχώρησης ή εσωκομματική προσπάθεια για αλλαγή πολιτικής γραμμής. Ο κ. Νεφελούδης είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου και, όπως όλα δείχνουν, έχει φτάσει η ώρα για τη ρήξη. Πάντως, η τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται με ενδιαφέρον, όπως και οι ομιλίες άλλων στελεχών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης  της Κεντρικής Επιτροπής θα βρεθούν οι πολιτικές εξελίξεις και ο προγραμματισμός δράσης της Αγ. Κωνσταντίνου την ώρα που εντείνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης και η ηγετική ομάδα προχωρούν στο δρόμο που έχουν χαράξει, προβάλλοντας  το εθνικό συμφέρον και την ανάγκη ανάκαμψης της χώρας. Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση,  αλλά, εκφράζει , όπου διαφωνεί, τις επιφυλάξεις της ή την αντίθεσή της.

Η ηγεσία της επιδιώκει να δώσει το στίγμα της για  μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία,  να συμβάλλει με πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της χώρας αλλά και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την ανεργία. Στα ψηλά της πολιτικής ατζέντας τίθενται οι προτάσεις για αλλαγές στο πολιτικό και κομματικό σύστημα αλλά και ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας,  το ζήτημα των δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών, το θέμα της ιθαγένειας  κ.ά.

Μπίτσικα Παναγιώτα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.