Κρίσιμη και σοβαρή χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Δυτική Μακεδονίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος κρούει για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την «επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Ειδικά για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Κατσίνας μίλησε για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο υποβάθμισης της δημόσιας υγείας με υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει αντίκτυπο στην παροχή υγείας.

«Τα προβλήματα στη Δυτική Μακεδονία τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ιδιαίτερα οξυμμένα και η επιβάρυνση είναι πολύ μεγαλύτερη για ένα ήδη προβληματικό σύστημα» τόνισε ο κ. Κατσίνας.

Η ΕΙΝΔΥΜ καταγράφει αυτή την περίοδο τις αλλαγές που έγιναν στα οργανογράμματα των νοσοκομείων της περιοχής και προβλέπουν συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα προχωρήσουν σε αξιολόγηση της κατάστασης, προκειμένου να ενημερώσουν την κοινωνία για τις επιπτώσεις.

Τέλος, ο κ. Κατσίνας αναφέρθηκε στις σχετικές αλλαγές στα τμήματα και στις μειώσεις των γιατρών στις κλινικές που όπως είναι αναμενόμενο θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σωκράτης Μουτίδης- www.kozani.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.