ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Μία υπόθεση βιασμού τριών ανήλικων αγοριών στο Βαθύλακο Κοζάνης, η οποία είχε συγκλονίσει πριν από πέντε χρόνια τη μικρή κοινωνία του χωριού και την ευρύτερη περιοχή, έφτασε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Γρεβενών.

Η δίκη είχε οριστεί για σήμερα, αλλά επειδή προηγήθηκε η εκδίκαση άλλης υπόθεσης ανθρωποκτονίας, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, η πολύκροτη υπόθεση για βιασμό, ασέλγεια και αποπλάνηση ορίστηκε τελικά για αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Ο κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει τις βαρύτατες κατηγορίες, είναι ένας νεαρός από το Βαθύλακο, ο οποίος την περίοδο που φέρεται να διαπράχτηκε το αδίκημα ήταν ηλικίας 22 ετών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο εν λόγω νεαρός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της αποπλάνησης παιδιών κάτω των 12 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της παρά φύση ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Οι παραπάνω πράξεις φέρονται να έλαβαν χώρα στο Βαθύλακο για μεγάλο χρονικό διάστημα από το 2008 έως το 2010. Μάλιστα, ο φερόμενος ως δράστης προφυλακίστηκε για τα βαρύτατα αδικήματα που τον βαρύνουν, αλλά αποφυλακίστηκε μετά την παρέλευση του 18μηνου, δεδομένου ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί η δίκη. Μια δίκη η οποία αναβλήθηκε τρεις φορές, αλλά όπως σημειώνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των θυμάτων – ανήλικων αγοριών, «έφτασε η ώρα της κρίσης». Να σημειωθεί ότι τότε τα θύματα ήταν παιδιά ηλικίας 8, 9 και 12 ετών, όλα από το Βαθύλακο.

Δικαιολογημένα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Γρεβενών και στην εξέλιξη που θα έχει η αυριανή δίκη, με τα θύματα και τους γονείς να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.